Witold Kepinski - 18 juni 2020

Main Capital faciliteert de overname van Joliv door Alfa

Main Capital ondersteunt de strategische overname Joliv door Alfa. Hierdoor onstaat een grote SaaS-speler op de Zweedse zorgmarkt. De combinatie levert een one-stop-shop aanbod voor de Zweedse zorgmarkt en helpt zorgverleners en gemeenten om de kwaliteit van de zorgverlening verder te verbeteren.

Joliv is opgericht in 1999 en is gevestigd in Västerås, Zweden. Het bedrijf levert eHealth-oplossingen voor meer dan 120 klanten actief in de ouderenzorgmarkt. Het bedrijf heeft onlangs een grote aanbesteding gewonnen met Stockholm Stad. Joliv biedt een breed portfolio van innovatieve IT-oplossingen die bijdragen aan een veilige werkomgeving voor zorgverleners met minder administratiebehoeften en meer tijd voor persoonlijke ontmoetingen met patiënten. Het grootste product van Joliv is Mobil OMSORG, een SaaS-oplossing die planning en ondersteuning van hoge kwaliteit mogelijk maakt voor de thuiszorg, ouderenzorg en sociale zorg.

De gecombineerde groep wordt een toonaangevende Zweedse softwareleverancier voor de zorgmarkt en bedient meer dan 500 Zweedse zorginstellingen waaronder gezamenlijke klanten zoals Attendo en Ambea. Het gezamenlijke productaanbod creëert een one-stop-shopaanbod op de Zweedse zorgmarkt, waarmee de efficiëntie van de dagelijkse zorgprocessen van de cliënten verder verbetert. Dit helpt zorginstellingen met de digitale transitie van de zorgsector en het omgaan met kostendruk als gevolg van een vergrijzende bevolking.

Alfa heeft hun organische groeistrategie aangevuld met strategische overnames om een leidende speler op de Scandinavische zorgmarkt te worden. Main Capital ondersteunt de groep bij deze strategie, waarbij ze haar ervaring op de Europese gezondheidsmarkt benut met investeringen in andere softwaregroepen zoals Enovation, SDB Group, RVC Medical IT en voorheen Regas.