Voorbereiding was cruciaal bij project The DOC en Hendrix Genetics

Guido Leduc

Voorbereiding was cruciaal bij project The DOC en Hendrix Genetics

Jos Hoogers

29-06-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Voorbereiding was cruciaal bij project The DOC en Hendrix Genetics

In de laatste Dutch IT-channel vertellen solutions provider The DOC en animal breeding bedrijf Hendrix Genetics over een project waar ze middenin zitten. Hendrix krijgt een nieuw platform. Tot dusverre verloopt dat project volgens verwachting, vooral vanwege de grondige voorbereiding.

Jos Hoogers, Business Development Manager van The DOC, beseft hoe belangrijk het project voor zijn klant is. “Het gaat om de core business van Hendrix Genetics, er mag letterlijk geen bit verloren gaan en tegelijkertijd moeten de huidige businessprocessen door blijven lopen. Voordat we begonnen, kwamen we met de technische specialisten en architecten van beide partijen bij elkaar voor een user story mapping sessie. Dat was een belangrijk moment in het hele proces. Het begon met veel Post-its waar iedereen ideeën op kon zetten. Er was de nodige discussie en in eerste instantie ook wat twijfel. Maar aan het eind van de dag stonden alle neuzen dezelfde kant op. Iedereen had vanaf dat moment het volste vertrouwen.”

Bij elk project zijn er hobbels op de weg, kleine en grote. In dit geval werd bijvoorbeeld de hardware door de fabrikant vertraagd geleverd. Maar elke hindernis werd tot nu toe zonder problemen omzeild, beschrijft Francesco Angeloni, Breeding IT Manager van Hendrix Genetics. “Dat komt omdat de samenwerking in het team, met mensen van beide partijen, heel erg goed verloopt. Als er een probleem is, dan zoeken we meteen naar een oplossing en gaan we verder.”

Het project ging in september 2019 echt van start. Angeloni: “We zijn begonnen met een proof of concept en de resultaten daarvan waren veelbelovend. Daarna zijn we volle bak van start gegaan met de transitie van het platform. Als die in juni afgerond is, starten we de migratie, met upgrades, standaardisatie en consolidatie van de nieuwe omgeving.” Doel is dat het complete project begin 2021 is afgerond.

Lees het volledige artikel 

Terug naar nieuws overzicht