Oracle omzet daalt door coronavirus

Larry Ellison, CTO Oracle

17-06-2020 | door: Witold Kepinski

Oracle omzet daalt door coronavirus

Oracle heeft de fiscale resultaten voor het vierde kwartaal van 2020 en het fiscale jaar 2020 voor 2020 bekendgemaakt. De totale kwartaalomzet was 10,4 miljard dollar, een daling van 6% op jaarbasis en een daling van 4% in constante valuta vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar. Dit werd veroorzaakt door het coronavirus. Het nettoresultaat bedroeg was 3,1 miljard dollar.

De inkomsten uit clouddiensten en licentieondersteuning bedroegen 6,8 miljard dollar, een stijging van 1% op jaarbasis en 3% in constante valuta. Cloudlicentie en licentie-inkomsten op locatie bedroegen 2 miljard dollar.
Het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van GAAP steeg met 1% op jaarbasis tot 4,3 miljard dollar en de operationele marge van GAAP was 41%. Uitgestelde inkomsten op korte termijn bedroegen 8 miljard dollar. De operationele cashflow bedroeg tijdens de volgende twaalf maanden 13,1 miljard dollar.

Voor het fiscale jaar 2020 bedroegen de totale inkomsten 39,1 miljard dollar, een daling van 1% op jaarbasis en stabiel in constante valuta. Het nettoresultaat bedroeg 10,1 miljard dollar.

De inkomsten uit clouddiensten en licentieondersteuning bedroegen 27,4 miljard dollar, een stijging van 3% op jaarbasis en 4% in constante valuta. Cloudlicentie en licentie-inkomsten op locatie bedroegen 5,1 miljard dollar.
Het GAAP-bedrijfsresultaat over 2020 bedroeg 13,9 miljard dollar en de GAAP-bedrijfsmarge was 36%. Het niet-GAAP bedrijfsresultaat was $ 17,4 miljard en de niet-GAAP operationele marge was 44%.

HCM

"In het vierde kwartaal groeide de niet-GAAP-winst per aandeel met 5% in constante valuta, gedreven door sterke prestaties in zowel onze cloudinfrastructuur als onze cloudapplicatiebedrijven", aldus Oracle CEO, Safra Catz. "We liepen voorop met onze Fusion Cloud ERP Suite die 35% groeide in constante valuta, en onze Fusion Cloud HCM Suite groeide 29% in constante valuta. Ons algemene bedrijf deed het opmerkelijk goed gezien de pandemie, maar onze resultaten zouden nog beter zijn geweest, behalve voor klanten in de hardst getroffen sectoren die we bedienen, zoals horeca, detailhandel en transport, die een deel van hun aankopen uitstellen. Toch hebben we voor het derde jaar op rij een dubbelcijferige winstgroei per aandeel in FY20 behaald."

Autonomous Database

"In het vierde kwartaal hebben we een sterk verbeterde versie van onze Exadata Cloud Customer-service gelanceerd", aldus Larry Ellison (foto), voorzitter en CTO van Oracle . "Exadata Cloud Customer stelt onze bestaande on-premise database-klanten nu in staat om de Oracle Autonomous Database in hun eigen datacenter te draaien; voorheen was de Oracle Autonomous Database alleen beschikbaar in Oracle's Gen2 Public Cloud. Al onze on-premise database-klanten konden upgraden en de nieuwste en beste databasetechnologie van Oracle in hun eigen datacenter gebruiken, zou de acceptatiegraad van de Oracle Autonomous Database drastisch moeten versnellen vooral door onze grootste klanten, waaronder banken en overheden die momenteel niet van plan zijn hun grootste en meest kritieke systemen naar een public cloud."

KPN

Larry Ellison meldt tot slot blij te zijn dat KPN Fusion ERP en HCM heeft aangeschaft. "Ze gaan een volledige backoffice-transformatie starten van bijna 2.000 applicaties, gaande van ERP-systemen van meerdere leveranciers tot Oracle Fusion ERP [en HCM] - standaardiseren op Oracle Fusion ERP [en HCM]."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud