Wouter Hoeffnagel - 17 juni 2020

Microsoft en Workday gaan strategisch partnership aan

Microsoft en Workday gaan een strategisch partnership aan. De partijen willen meer prioriteit geven aan Enterprise-planning in de cloud en klanten uitgebreidere zakelijke oplossingen biedt om hun dagelijkse werk te optimaliseren.

Klanten van Workday kunnen voortaan Workday Adaptive Planning in de Microsoft Azure cloud laten draaien. Daarnaast neemt Microsoft voor zijn wereldwijde finance teams Workday Adaptive Planning in gebruik voor planning, budgettering en prognoses. De oplossing versnelt en verbetert de besluitvaardigheid van de teams.

De organisaties lanceren daarnaast nieuwe oplossingen voor de integratie van de Workday’s applicaties met Microsoft Teams en Azure Active Directory. Daardoor kunnen klanten hun dagelijkse taken vereenvoudigen, beter samenwerken, de productiviteit verhogen en de veiligheid verbeteren, meldt Workday.

Financiële resultaten

Daarnaast maakt Workday de resultaten bekend van het eerste kwartaal van fiscaal boekjaar 2021, dat eindigde op 30 april 2020. De totale omzet bedroeg 1,02 miljard dollar, een stijging van 23,4% ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2020. De abonnementsinkomsten bedroegen 882 miljoen dollar, een stijging van 25,8% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het operationele verlies bedraagt 144,5 miljoen dollar (14,2% van de omzet). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het operationeel verlies nog 123,4 miljoen dollar (15% van de omzet). De non-GAAP operationele inkomsten van het eerste kwartaal was 130,5 miljoen dollar of 12,8% van de omzet. In dezelfde periode een jaar eerder bedroegen de operationele non-GAAP inkomsten 107,7 miljoen dollar (13,1% van de omzet).