Hyperscalers zijn snelst groeiende klantencategorie voor colocatie aanbieders

16-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Hyperscalers zijn snelst groeiende klantencategorie voor colocatie aanbieders

Uit nieuwe gegevens van Synergy Research Group blijkt dat hyperscale-operators de snelst groeiende klantencategorie zijn voor colocatieaanbieders. Voor zowel wholesale- als retail-colocatie groeiden de inkomsten van hyperscale-klanten in het eerste kwartaal sneller dan de inkomsten van andere serviceprovider-klanten en van ondernemingen.

Terwijl de totale colocatiemarkt in het eerste kwartaal met 7 procent groeide in vergelijking met 2019, stegen de inkomsten van hyperscale-operators met 22 procent in het groothandelsegment van de markt en met 9 procent in het retailsegment. Andere soorten dienstverleners waren de snelst groeiende klantencategorie, gevolgd door zakelijke klanten. De bedrijfsuitgaven aan colocatie op wholesaleniveau waren in het eerste kwartaal relatief laag, terwijl de bedrijfsuitgaven aan colocatie op retailniveau gestaag bleven groeien.

Uit synergiegegevens blijkt dat de totale colocatiemarkt in het eerste kwartaal is gegroeid tot 9,5 miljard dollar. De groei was het sterkst in de APAC-regio, gevolgd door EMEA en Noord-Amerika. Van de 20 grootste landenmarkten werden de hoogste groeipercentages behaald in China, Zuid-Korea, Brazilië, Hong Kong, Japan, Duitsland en India.

De analyse van de uitgaven voor colocatie per klantcategorie is een uitbreiding van Synergy's diepgaande driemaandelijkse tracking van de colocatiemarkt. Hyperscale-operators bestaan uit de grootste cloud- en internetservicebedrijven ter wereld, waaronder de grootste operators op het gebied van IaaS, PaaS, SaaS, zoeken, sociale netwerken en e-commerce. De andere categorie van serviceproviders omvat telco's, niet-hyperscale cloudproviders en internetservicebedrijven, hosting- / outsourcingbedrijven en content- en digitale-mediaserviceproviders.

"Hyperscale-operators blijven hun inkomsten verhogen met dubbele cijfers en de capex-uitgaven op 30 miljard dollar per kwartaal houden, waarvan het merendeel gericht is op hun datacenterinfrastructuur", zegt John Dinsdale, een hoofdanalist bij Synergy Research Group. “Daarbij vertrouwen ze op colocatieaanbieders om zowel grote groothandelsfaciliteiten als capaciteit op kleinere randlocaties te verhuren. Hyperscale-operators blijven een steeds belangrijkere bedrijfsbron worden voor toonaangevende colocatiebedrijven zoals Equinix, Digital Realty, NTT, CyrusOne, QTS en GDS. Deze markt is grotendeels onaangetast gebleven door COVID-19.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud