Redactie - 14 juni 2020

Google sleept Sonos voor de rechter

Google daagt Sonos voor de rechter wegent het schenden van patenten. Het bedrijf zou onder meer zijn controller-apps en de dienst Sonos Radio zonder toestemming of licentie gebruik maken van het intellectueel eigendom van Google.

Reuters meldt dat door Google een aanklacht is ingediend bij de rechtbank van San Franscisco. De aanklacht heeft betrekking op onder meer technologie voor het zoeken, stream, verwerken en beheren van digitale bestanden.

Onderdeel van langere strijd

Sonos en Google strijden al langer met elkaar. Zo sleepte Sonos begin dit jaar nog Google voor de rechter wegens patentschendingen. Google wordt hierbij beschuldigd Sonos-technologie te gebruiken in zijn smart speaker Google Home. Google stelt dat deze claims vals zijn en spreekt van gezamenlijk werk. Het bedrijf zegt zich daarom nu genoodzaakt te voelen Sonos voor de rechter te slepen.

In deze lezing kan Sonos zich niet vinden. Het bedrijf stelt juist dat Google inbreuk maakt op Sonos-patenten en stelt beide rechtszaken met vertrouwen tegemoet te zien.