Witold Kepinski - 12 juni 2020

IBM, Huawei en Pure Storage enige groeiers in storage markt

IBM, Huawei en Pure Storage enige groeiers in storage markt image

Volgens de IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, daalde de wereldwijde omzet in de markt voor enterprise externe OEM storage systemen met 8,2 procent jaar-op-jaar tot 6,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2020 (1Q20). De enige groeiers wat betreft omzet waren IBM, Huawei en Pure Storage. NetApp en HPE zagen juist een sterke omzetdaling.

De totale externe OEM-opslagcapaciteit die werd verzonden, steeg met 3 procent op jaarbasis tot 17,3 exabytes tijdens het kwartaal. De inkomsten gegenereerd door de groep van originele ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkocht, groeiden met 6,9% jaar op jaar tot 4,9 miljard dollar in 1Q20, hoewel de verscheepte capaciteit jaar op jaar met 20,2% daalde tot 54,8 exabytes. De totale capaciteitszendingen voor de markt (externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag) daalden met 18,1% tot 92,7 exabytes.

"De externe OEM-markt kreeg in het eerste kwartaal te maken met zware tegenwind, aangezien ondernemingen over de hele wereld te lijden hadden onder de wereldwijde pandemie", zegt Sebastian Lagana, onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "ODM's zorgden opnieuw voor groei en profiteerden van de toenemende uitgaven van hyperscalers - de vraag waarvan we verwachten dat deze in de eerste helft van 2020 solide zal blijven, aangezien veel bedrijven standaard blijven werken op afstand, individuen en werknemers gebruikmaken van cloudgebaseerde samenwerkingstools en inhoud bezorgnetwerken zorgen voor ondersteuning voor hogere eisen aan streaming entertainmentconsumptie."

Enterprise External OEM Storage Systems marktleiders

Dell Technologies was tijdens het kwartaal de grootste leverancier van externe opslagsystemen voor bedrijven, goed voor 33,2 procent van de wereldwijde omzet. NetApp werd tweede met een omzetaandeel van 11 procent, gevolgd door HPE / New H3C Group met 9,9 procent. Hitachi bekleedde de vierde positie, terwijl IBM, Pure Storage en Huawei allemaal gelijk stonden voor de vijfde positie.

Hoogtepunten van Flash-gebaseerde opslagsystemen

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde in het kwartaal 2,8 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 0,4 procent op jaarbasis. De markt van Hybrid Flash Array (HFA) had een omzet van bijna 2,5 miljard dollar, een daling van 11,5 procent ten opzichte van 1Q19.

Hoogtepunten van het regionale externe opslagsysteem

Op geografisch vlak groeide Latijns-Amerika de snelste van alle regio's tijdens het kwartaal, een stijging van 19,9 procent op jaarbasis, terwijl Canada de enige andere regio was die groei genereerde, een stijging van 6,4 procent. Alle andere regio's daalden tijdens het kwartaal: Japan daalde met 4,3 procent, China daalde met 7,8 procent en Azië / Pacific (exclusief Japan en China) daalde met 8,5 procent. De Verenigde Staten daalden met 10 procent in 1Q20 en EMEA daalden in totaal met 10,2 procent.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024