DataRobot neemt SOURCE AI-technologie van Boston Consulting Group over

12-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

DataRobot neemt SOURCE AI-technologie van Boston Consulting Group over

DataRobot neemt de SOURCE AI-technologie van Boston Consulting Group (BCG) over. De partijen versterken ook hun bestaande partnership en gaan nauwer samenwerken.

Steeds meer organisaties zetten AI in ter ondersteuning van hun besluitvorming en verbeteren van hun prestaties. Veel partijen hebben echter moeite productiemodellen uit te rollen en te beheren, en hier waarde uit te destilleren. Uit onderzoek van BCG en MIT Sloan Management Review blijkt dat zeven op de tien organisaties een minimale of geen impact van AI-implementatie ervaart.

'Van kritiek belang en een strategische businesskans'

"In de hedendaagse wereld is AI van kritiek belang en een strategische businesskans. Bedrijven die veerkrachtig en competitief blijven moeten het vermogen hebben succesvol machine learning modellen te bouwen en beheren", zegt Sylvain Duranton, managing director van BCG en senior partner bij BCG GAMMA, de data science-divisie van BCG. "BCG is verheugd samen te werken met DataRobot om onze gedeelde visie voor het realiseren van AI toegankelijk te maken voor meer organisaties."

SOURCE AI helpt datawetenschappers code te schrijven en AI-oplossingen van industrieel niveau te bouwen. Zo bouwde het BCG GAMMA team onlangs de oplossing Lighthouse by BCG voor het ondersteuning van besluitvorming en plannen van scenario's gedurende de COVID-19 pandemie. DataRobot gaat SOURCE AI inzetten om datawetenschappers in staat te stellen het AI-platform van DataRobot in te zetten voor het experimenteren met en trainen van AI-modellen. Ook kunnen zij hiermee productiemodellen uitrollen en beheren.

Terug naar nieuws overzicht