SLTN wint aanbesteding Storage en Compute Infrastructuur gemeente Amersfoort

Eugène Tuijnman, Algemeen Directeur SLTN

11-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SLTN wint aanbesteding Storage en Compute Infrastructuur gemeente Amersfoort

SLTN heeft de aanbesteding van de gemeente Amersfoort gegund gekregen voor Storage en Compute Infrastructuur inclusief implementatie, onderhoud en beheer. De gemeente Amersfoort staat aan de vooravond van de vervanging van haar systeem voor dataopslag (storage) en een groot deel van compute omgeving (servers).

De huidige omgeving voldoet niet meer aan de eisen van een moderne IT-omgeving voor de gemeente Amersfoort. Middels een aanbesteding is een geschikte partner gezocht voor storage en compute, inclusief implementatie, onderhoud en beheer. De inschrijving van SLTN is beoordeeld als de oplossing met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Snelheid & continuïteit

De gemeente Amersfoort wil steeds meer op het terrein van IT dienstverlening vanuit regie gaan werken. Dit betekent dat de weg is ingezet naar een werkwijze waarbij de nadruk meer op regievoering en minder op beheer komt te liggen. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om meer ‘ontwikkelcapaciteit’ vrij te spelen om in te spelen op ontwikkelingen en projecten voor de stad en het waarborgen van de continuïteit. SLTN gaat voor de gemeente Amersfoort de nieuwe storage en compute infrastructuur leveren, installeren en onderhouden. Tevens zal SLTN het technisch beheer uitvoeren. Hiernaast wordt ook back-up als clouddienst geleverd. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal vijf jaar en is ingegaan op 1 mei 2020.

Duurzame samenwerking

Eugène Tuijnman (foto), Algemeen Directeur SLTN: “Wij zijn verheugd met de samenwerking met de gemeente Amersfoort. Juist ook in deze tijden van corona geeft de gemeente volop aandacht aan continuïteit en de toekomstbestendigheid van haar dienstverlening met deze nieuwe oplossing. Wij kijken ernaar uit om hieraan op ICT-vlak bij te dragen.”

Wim Vreeman, afdelingsmanager IT gemeente Amersfoort: “Naast dat er een duurzame oplossing gerealiseerd wordt, is het voor ons belangrijk dat wij kunnen leunen op SLTN die Amersfoort ontzorgt. Een organisatie die een bijdrage levert aan een betrouwbaar, veilig en wendbaar fundament. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met SLTN.”

Terug naar nieuws overzicht