Witold Kepinski - 10 juni 2020

IDC: wereldwijde geïnstalleerde storage capaciteit groeit met dubbele cijfers

IDC: wereldwijde geïnstalleerde storage capaciteit groeit met dubbele cijfers image

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de Global StorageSphere, de wereldwijd geïnstalleerde opslagcapaciteit, verder met dubbele cijfers blijft groeien. IDC meldt dit zijn rapport Worldwide Global StorageSphere Forecast, 2020–2024: Continuing to Store More in the Core.

De geïnstalleerde opslagcapaciteit zal wereldwijd groeien tot 6.8ZB dit jaar. Dat is een stijging van 16.6 procent vergeleken met 2019. Voor de periode 2019-2024 verwacht IDC het dat de geïnstalleerde opslagcapaciteit een gemiddelde jaarlijkse groei van 17,8 procent zal hebben.

"Het volume aan gegevens dat is opgeslagen in de Global StorageSphere verdubbelt ongeveer elke vier jaar", zegt John Rydning, vice-president onderzoek bij Global DataSphere van IDC. "Hoewel de COVID-19-pandemie de economische groei en IT-uitgaven zal belemmeren, zal het weinig invloed hebben op de uitbreiding van de Global StorageSphere, aangezien consumenten en organisaties de levensduur van de bestaande opslagcapaciteit waarschijnlijk zullen verlengen om aan de vraag naar opslag te voldoen. meer gegevens, vooral op korte termijn."

IDC's Global StorageSphere meet de omvang van de wereldwijd geïnstalleerde opslagcapaciteit op zes soorten opslagmedia en hoeveel van de opslagcapaciteit jaarlijks wordt gebruikt of beschikbaar is. De geïnstalleerde basis van opslagcapaciteit is een cumulatieve maatstaf: deze komt overeen met de hoeveelheid nieuwe opslagcapaciteit die over een periode van meerdere jaren wordt ingezet, minus de systemen of opslagapparaten die defect raken of die elk jaar met pensioen gaan of buiten gebruik worden gesteld. De Global StorageSphere is een product van IDC's Global DataSphere- programma, dat meet hoeveel nieuwe gegevens er jaarlijks worden gecreëerd en / of gerepliceerd.

De belangrijkste bevindingen van de Global StorageSphere-prognose zijn onder meer:

De hoeveelheid gegevens die wordt opgeslagen (benutte opslag) in de Global StorageSphere zal naar verwachting tegen 2024 groeien tot 8,9ZB, wat neerkomt op een CAGR van 2019-2024 van 20,4%. Bovendien zal het aandeel van de gebruikte opslag in de geïnstalleerde Global StorageSphere-basis naar verwachting 67,5% bereiken in 2024, een stijging van meer dan 7 procentpunten vanaf het begin van de prognose.

De dramatische groei in cloudopslag beïnvloedt de mix en het aandeel van de Global StorageSphere-geïnstalleerde basis tussen core, edge en endpoint. De kern is waar de gegevens van de wereld geleidelijk worden opgeslagen en een aandeel van 60% van de StorageSphere-geïnstalleerde basis in 2024 zullen behouden, tegen 40% in 2019. Hoewel de edge bijna net zo snel groeit als de kern, zal deze minder dan 10 bevatten % van de totale geïnstalleerde Global StorageSphere-basis in 2024.

Opslag op harde schijf (HDD) vormt het grootste deel van de StorageSphere-geïnstalleerde basis, hoewel deze zal afnemen van 65,0% van de geïnstalleerde basis in 2019 tot ongeveer 54% van de geïnstalleerde basis in 2024.