Inergy en Frontin Group combineren krachten in gemeentemarkt

09-06-2020 | door: Witold Kepinski

Inergy en Frontin Group combineren krachten in gemeentemarkt

Frontin, specialist in multi-tenant Planning & Control software toepassingen gerelateerd aan het Gemeentefonds, sluit zicht aan bij Inergy, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Met deze stap bouwt Inergy verder aan haar product portfolio voor de semi overheidsmarkt.

Inergy, een gespecialiseerde leverancier van data en analytics diensten en Frontin Group, hebben de handen ineengeslagen. De twee bedrijven gaan verder onder de naam van Inergy waarbij de product namen van Frontin zoals PAUW, BUIG en Frontinfo blijven bestaan in de markt.

Met haar huidige LIAS product suite, biedt Inergy reeds een brede functionaliteit op het gebied van Planning & Control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met deze tool is Inergy marktleider bij de Nederlandse gemeenten. De producten van Frontin gericht op het vaststellen van bijdragen uit het Gemeentefonds, sluiten daar naadloos op aan en worden door vrijwel alle Nederlandse gemeenten gebruikt.

Inergy richt zich steeds meer op software toepassingen voor de semi overheidsmarkt en heeft als doel gemeenten te ondersteunen meer ‘data gedreven’ te werken. Zo krijgen gemeentes toegang tot betere stuurinformatie en beter ‘grip’ op belangrijke domeinen, zoals bedrijfsvoering, het sociale domein en de buitenruimte.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: “De combinatie van Frontin met Inergy is een grote stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities in de overheidsmarkt. De combinatie met Frontin past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid. Ik ben verheugd dat Dirk Jans, het boegbeeld van Frontin, na de transactie bij Inergy betrokken blijft. Hij wordt immers landelijk erkend als dé expert van het Gemeentefonds”

Terug naar nieuws overzicht