HP introduceert polypropyleen materiaal voor 3D Printing
08-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP introduceert polypropyleen materiaal voor 3D Printing

HP onthult een aantal aankondigingen op het gebied van 3D printing. Om de markt uit te breiden en nieuwe toepassingen voor klanten mogelijk te maken, levert HP Polypropyleen (PP) materiaal voor additive manufacturing. Het nieuwe HP 3D High Reusability PP, mogelijk gemaakt door BASF, is een veelzijdig, duurzaam en chemisch resistent materiaal dat gekwalificeerd is voor HP's productie-grade 3D printsystemen. Het materiaal is ideaal voor klanten in de auto-, consumenten-, industriële en medische sector die een optimale balans tussen prestatie en kosten willen aldus HP.

Hiermee wil HP toepassingen ontwikkelen voor zowel de nieuwe PP en HP's bredere materiaalportfolio als nieuwe klant Cobra Golf, voor Metal Jet 3D printtechnologie.

“De COVID-19-crisis is een keerpunt voor de industrie. HP en haar drukten meer dan 2,3 miljoen 3D-onderdelen om de tekorten in de supply chain te overbruggen, lokale productie mogelijk te maken en zorgprofessionals een hepende hand te bieden", aldus Ramon Pastor, Interim President van 3D Printing en Digital Manufacturing, HP Inc. "Terwijl we ons voortbewegen door dit nieuwe landschap, blijven we stappen zetten op het gebied van innovatieve 3D printmaterialen, oplossingen en samenwerkingen om onze wereldwijde klanten te helpen."

Doorbraak nieuwe PP biedt kansen en verbetert duurzaamheid

Polypropyleen is een veelzijdig materiaal dat ideaal is voor een breed scala aan auto-, consumenten-, industriële en medische toepassingen. Het nieuwe HP 3D High Reusability PP, dat BASF beschikbaar stelt, biedt klanten nieuw additive manufacturing materiaal met dezelfde eigenschappen als de gangbare PP's bij het spuitgieten, dat bijna ongelimiteerd gebruikt kan worden. Met een chemische weerstand, een lage vochtopname en een lange levensduur is PP perfect voor leidingen, vloeistofsystemen en containers. Automakers kunnen bijvoorbeeld hetzelfde PP gebruiken voor zowel het maken van prototypes als voor de productie van eindonderdelen voor het interieur, exterieur en motorkap.

Ontwikkeld in samenwerking met BASF voor de Jet Fusion 5200 3D-serie van HP, biedt de nieuwe PP een hoge productiviteit. Naast baanbrekende besparingen en prestaties helpt de nieuwe PP bij het verminderen van afval3 doordat overtollig poeder4 voor 100% kan worden hergebruikt.

HP ontwikkelt samen met partners, leveranciers van onderdelen en klanten volledig nieuwe PP-toepassingen, in samenwerking met Extol, GKN Powder Metallurgy/Forecast 3D, Henkel, Oechsler en Prototal.

Terug naar nieuws overzicht