Witold Kepinski - 08 juni 2020

Leaseweb UK opent een datacenter in Slough

Leaseweb UK opent een datacenter in Slough image

Leaseweb UK, een bedrijf voor hosting en clouddiensten, maakt de officiële opening bekend van een nieuw datacenter in Slough, Berkshire, waarmee het zijn aanbod in het Verenigd Koninkrijk versterkt.

Leaseweb biedt momenteel een capaciteit van 200 KW en zal zowel nieuwe als bestaande klanten bedienen die zijn gehost in de datacenters LON-11 en LON-12 in het hart van de Britse hoofdstad.

De nieuwe vestiging is het derde datacenter van Leaseweb in het Verenigd Koninkrijk. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met Iron Mountain, een dienstverlener voor opslag en informatiebeheer die in 2018 tekende voor de overname van EvoSwitch, het zusterbedrijf van Leaseweb.

Met deze aansluiting, op een connectiviteitshub niet ver van Londen, kan Leaseweb UK aantrekkelijk geprijsde colocatie-diensten aanbieden aan meer klanten. Ook kan het zijn aanbod voor herstel bij rampen (Disaster Recovery as a Service, DRaaS) aan bestaande klanten uitbreiden, inclusief voor TOPdesk, de softwarespecialist voor servicebeheer.