DigiCert benoemt Jason Sabin tot nieuwe CTO

Jason Sabin, DigiCert

07-06-2020 | door: Witold Kepinski

DigiCert benoemt Jason Sabin tot nieuwe CTO

DigiCert, leverancier van oplossingen voor TLS/SSL, IoT en PKI, heeft Jason Sabin benoemd tot Chief Technology Officer van het bedrijf. Sabin werkt sinds 2017 als Chief Information Officer voor DigiCert en heeft al diverse leidinggevende rollen bekleed binnen het bedrijf, zoals Chief Security Officer en hoofd R&D.

In de ruim acht jaar dat Jason werkzaam is bij DigiCert, heeft hij veel belangrijke zaken voor zijn rekening genomen. Zo was hij verantwoordelijk voor QA, productontwikkeling, research & development, beveiliging en operationele IT-activiteiten en -infrastructuur. In zijn laatste functie van CIO zorgde Sabin samen met zijn team ervoor dat de allernieuwste technologieën werden geïmplementeerd in alle platformen, infrastructuren en systemen van DigiCert. Daarvoor zette hij als CSO een beveiligingsteam op en implementeerde hij de processen, procedures en technologieën ter bescherming van de kritieke assets en systemen van het bedrijf.

Sabin houdt zich al sinds zijn jonge tienerjaren bezig met programmeren. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van engineering en R&D binnen de bedrijfstak die zich bezighoudt met identiteit en beveiliging. Vóór DigiCert werkte hij bij NetIQ, Novell en Volera. Hij is een ervaren spreker op congressen over onderwerpen als beveiliging, IoT en technologie. Sabin is twee keer uitgeroepen tot Utah Genius als topuitvinder en heeft 50 patenten op zijn naam op het gebied van identiteit, beveiliging, toegangsbeheer en cloudcomputing.

Terug naar nieuws overzicht
Security