Fox-IT neemt definitief afscheid van geschorste directeuren
07-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fox-IT neemt definitief afscheid van geschorste directeuren

Robert Horton – directielid van NCC-group, is aangesteld als waarnemend Directeur van Fox-IT. Christian Prickaerts is aangesteld als interim-directeur Crypto, naast zijn rol als directeur van de Managed Services-activiteiten van Fox-IT.

Hiermee vertrekken de eerder geschorste algemeen directeur Erik Ploegmakers (foto), operationeel directeur Jeremy Butcher en crypto-directeur Jurgen Delfos definitief.

Fox IT meldt op zijn website: "De wijzigingen zijn aangebracht naar aanleiding van een voorstel aan het bestuur van NCC Group voor de verkoop van Fox-IT aan een externe investeerder, ondersteund door drie medewerkers van Fox-IT. Dit voorstel is afgewezen. Vanwege het potentiële belangenconflict dat door dit voorstel wordt veroorzaakt, zijn de betrokken partijen overeengekomen om uit elkaar te gaan."

Het rommelt al langer bij het Delftse beveiligingsbedrijf. Zo is Fox-IT in 2015 voor 135 miljoen euro overgenomen door het Britse NCC Group. Dit leidde tot onrust in Nederland; de Nederlandse overheid bleek niet gelukkig dat de organisatie die Nederlandse staatsgeheimen bewaakt in buitenlandse handen komt. De overname werd door het ministerie van Defensie tijdelijk stilgelegd, maar vond uiteindelijk toch doorgang.

Het financiële succes waarop NCC Group en Fox-IT hoopten bleef echter uit. NCC Group schreef in 2017 een bedrag van ruim 24 miljoen pond, omgerekend zo'n 27 miljoen euro, af op de overname. Tegenover analisten vergelijkt Chris Stone, voorzitter van NCC Group, de overname als de aankoop van een 'Bentley waar de bumper vanaf valt'.

Nu zijn dus Ploegmakers, Butcher en Delfos exit. Ploegmakers was sinds maart 2018 actief en afkomstig van KPN. Butcher werkt sinds 2000 bij Fox-IT en gaf eerder onder meer als business manager leiding aan de afdeling Crypto & High Security. Delfos werkte sinds het najaar van 2018 bij Fox-IT. Hij werkte eerder bij onder meer Exact, Centric en Carerix Recruitmentsoftware.

Terug naar nieuws overzicht
Security