Infectieradar RVIM tijdelijk offline door lek privacygevoelige informatie

07-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Infectieradar RVIM tijdelijk offline door lek privacygevoelige informatie

De coronavirus infectieradar site van het RIVM is tijdelijk niet beschikbaar door een lek waarbij privacygevoelige informatie openbaar kan worden gemaakt. Het lek werd ontdekt door een onderzoek van de NOS en security expert Tom Wolters.

Met Infectieradar verzamelt de RIVM informatie over gezondheidsklachten zoals koorts of hoesten. Hiermee kijkt het RIVM of deelnemers klachten hebben die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus.

De NOS ontdekte dat privacygevoelige informatie vindbaar was door een aantal handelingen in de vragenlijstapplicatie. Daarop is de database door de RIVM direct offline gehaald.

De leverancier van de software heeft een oplossing doorgevoerd die nu door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu getest wordt. Verder wordt onderzocht in hoeverre privacy gevoelige informatie bekeken is. Het is op dit moment niet mogelijk om vragenlijsten in te vullen. Wel kunnen mensen zich veilig aanmelden voor Infectieradar, Deze gegevens worden in een ander systeem opgeslagen.

Terug naar nieuws overzicht
Security