Witold Kepinski - 06 juni 2020

VMware verlengt levensduur van vSphere 6.7

VMware heeft de ondersteunde levensduur van vSphere 6.7 met 11 maanden verlengd. Dit meldt de leverancier in een blog. vSphere 6.7 werd gelanceerd in april 2018 en zou de algemene ondersteuning op 15 november 2021 moeten beëindigen. Wat betekent dat de planning voor een upgrade naar de nieuwe vSphere 7.0 redelijk snel moest beginnen.

Paul Turner, vp voor productbeheer bij de VMware Cloud Platform Business Unit meldt in de blog: "In deze uitdagende tijden hebben veel klanten contact opgenomen om te vertellen hoe hun bedrijven zijn beïnvloed door Covid-19. De huidige zakelijke omgeving heeft een klimaat van onzekerheid gecreëerd dat leidt tot uitdagingen voor IT-operaties en strategische planning. Hoewel deze klanten op een bepaald moment in de nabije toekomst hun reguliere activiteiten willen hervatten, hebben ze nu stabiele, niet-verstorende activiteiten nodig om te helpen bij die overgang naar een gewenste toekomstige staat. Om klanten bij die overgang te helpen, verlengen we de algemene ondersteuningsperiode voor vSphere 6.7 . Oorspronkelijk was het de bedoeling dat vSphere 6.7 op 15 november 2021 EoGS (einde van algemene ondersteuning) zou bereiken. We verlengen deze datum met 11 maanden tot 15 oktober 2022."

De oorspronkelijke EoTG-datum (einde technische begeleiding) van 15 november 2023 is nog steeds van toepassing op vSphere 6.7. Er zijn geen wijzigingen in de ondersteuningsdatums voor andere vSphere-releases.

Turner meldt verder: "vSphere 7 , eerder dit jaar uitgebracht, is de grootste verbetering van ESX in meer dan een decennium. Het bevat belangrijke nieuwe mogelijkheden, zoals het native uitvoeren van moderne container-applicaties op vSphere, verbeterde operationele mogelijkheden zoals DRS op werkbelasting en verbeterde intrinsieke beveiliging. We weten echter dat het tijd kost om upgrades voor vSphere te plannen en uit te voeren , gezien hoe fundamenteel het is voor de volledige voetafdruk van onze klanten in de IT-infrastructuur. Dit geldt vooral in de huidige omgeving. Onze intentie voor deze extra ondersteuningsperiode voor vSphere 6.7 is om klanten zorgeloze stabiliteit te bieden en een extra bufferperiode voor het plannen van toekomstige upgrades naarmate ze verder gaan met de reguliere werkzaamheden."