Databricks stelt Paul Leventis aan als Senior Director Software Engineering & Site Lead

Paul Leventis

07-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Databricks stelt Paul Leventis aan als Senior Director Software Engineering & Site Lead

Databricks, gespecialiseerd in data en AI, stelt Paul Leventis aan als Senior Director Software Engineering & Site Lead in hun European Development Center te Amsterdam. In deze rol zet Paul zijn expertise in engineering en leiderschap in voor het versterken van de ontwikkeling en innovaties van het Unified Data Analytics Platform.

Leventis kan bogen op ruim 20 jaar ervaring. Hiervoor was hij onder meer werkzaam bij Google als Director of Software Engineering en bij Altera (nu Intel) als Site Director van hun Toronto Technology Centre. Leventis heeft ambitieuze doelen voor het succesvolle engineeringteam in Amsterdam dat essentieel is voor verdere productontwikkeling. Zijn topprioriteit is om het engineeringteam in omvang te verdubbelen door top softwaretalenten aan te trekken vanuit de hele wereld.

Groei ondersteunen

Leventis staat klaar om de snelle groei van Databricks verder te helpen. “Ik ben ontzettend enthousiast om te beginnen bij dit groeiende bedrijf dat wereldwijd succesvolle datateams ondersteunt. Engineering is kritiek in de doorlopende innovatie van het Unified Data Analytics Platform en om hoogwaardige AI-oplossingen te kunnen bieden aan data engineers, datawetenschappers en bedrijfsanalisten”, aldus Leventis.

Databricks kondigde eind 2019 een geplande investering aan van ruim 100 miljoen euro in hun European Development Center. Deze investeringen over een periode van drie jaar dienen ter ondersteuning van de bedrijfsmissie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen, en om meer toptalent in engineering aan te trekken.

Terug naar nieuws overzicht