NetApp neemt Spot over

05-06-2020 | door: Witold Kepinski

NetApp neemt Spot over

NetApp, speler op het gebied van cloud-dataservices, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van het Israëlische Spot, een speler op het gebied van computerbeheer en kostenoptimalisatie in de publc cloud, om een sterkere speler  te worden op het gebied van Application Driven Infrastructure. Het overnamebedrag is onbekend maar de schatting is dat NetApp ongeveer 450 miljoen dollar heeft betaald voor Spot.

Initiatieven op het gebied van digitale transformatie zijn volgens NetApp in een stroomversnelling gekomen en blijven de hoogste bedrijfsprioriteit, vooral in de huidige omgeving, en de public clouds bieden de snelheid en flexibiliteit die nodig zijn om door dit nieuwe normaal te navigeren, aangezien bedrijven nieuwe manieren vinden om te werken, te communiceren en zaken te doen. Niet-geoptimaliseerde clouds kunnen echter kostbaar zijn en de bedrijfstransformatie vertragen. Om deze uitdaging aan te gaan, vertaalt een Application Driven Infrastructure de werklastpatronen van de applicatie en zorgt voor het best mogelijke prestatieniveau en de beste kosten voor opslag en berekening, en dat alles met behoud van de gecontracteerdeservice-level agreement (SLA) en service-level objective (SLO).

Samen zorgen de Application Driven Infrastructure van NetApp en Spot voor continue optimalisatie ervoor dat klanten tot 90 procent van hun reken- en opslagcloudkosten kunnen besparen, die doorgaans 70 procent uitmaken van de totale clouduitgaven, en de acceptatie van de openbare cloud versnellen zo beweert NetApp.

Terug naar nieuws overzicht