VMware benoemt Carol Carpenter tot Chief Marketing Officer
05-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware benoemt Carol Carpenter tot Chief Marketing Officer

VMware, speler in bedrijfssoftware, heeft aangekondigd dat Carol Carpenter zich bij het leiderschapsteam heeft gevoegd als chief marketing officer. Als CMO is Carpenter verantwoordelijk voor het leiden van alle aspecten van de Global Marketing-organisatie, waaronder Corporate Marketing, Partner, Segment en Field Marketing.

"We zijn verheugd dat Carol haar diepgaande technologie-ervaring en bekwaamheid in de sector naar VMware kan brengen", zegt Sanjay Poonen, chief operating officer van VMware. "Carol's passie voor het oplossen van klantproblemen sluit goed aan bij VMware's klantgerichte benadering en haar expertise zal ons marketingteam naar nieuwe hoogten tillen."

Carpenter brengt meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector in de rol. Meest recentelijk was Carpenter vice-president Product Marketing bij Google Cloud. In de afgelopen drie en een half jaar hebben zij en het team de transformatie van Google Cloud van de vroege fase naar zijn leidende positie in de cloud geleid - het team opgebouwd, de merkpositionering en campagnespeelboeken ontwikkeld, verkoop mogelijk gemaakt en de overgang van producten naar oplossingen in zijn go-to-market. Voordat hij bij Google Cloud kwam, was Carpenter de CEO van ElasticBox (overgenomen door CenturyLink) en bekleedde hij leidinggevende en marketingfuncties bij technologie bij Trend Micro, Keynote Systems en Apple en meer.

VMware verwelkomde onlangs ook twee extra nieuwe senior vice-presidenten. Sandy Hogan zal leiding geven aan de vernieuwde partnerecosysteemstrategie en commerciële go-to-market van het bedrijf, als senior vice-president, Worldwide Commercial en Partner Sales en kwam onlangs van Rackspace. Fidelma Russo zal optreden als senior vice-president en general manager van de business unit Cloud Services, en komt voor het laatst bij Iron Mountain.

Terug naar nieuws overzicht