Redactie - 05 juni 2020

Cloudian introduceert HyperIQ

Cloudian introduceert HyperIQ image

Cloudian kondigt HyperIQ aan; een monitoring- en observatie oplossing voor het proactief en efficiënt beheer van Cloudian-opslaginfrastructuur in lokale en Hybride-Cloud omgevingen. Allemaal via één enkele interface. HyperIQ beschikt over intelligente opslag- en gebruikersanalyses, alsook gezondheidscontroles die voorspellend onderhoud, verbeterde beveiliging en resource-optimalisatie mogelijk maken. Hierdoor kunnen klanten de gemiddelde reparatietijd verkorten, de beschikbaarheid vergroten en nieuwe implementaties versnellen. Er wordt op operationele kosten bespaard en klanten kunnen hun cloud-omgevingen gemakkelijker aanpassen aan de eisen van hun werklast.

De opslaginfrastructuur van vandaag de dag is steeds vaker verdeeld over geografisch verspreide datacenters, zowel on-premise als in public clouds. In tegenstelling tot traditionele systemen die zich in ‘silo’s’ bevinden, kunnen moderne opslagmiddelen worden ingezet waar ze nodig zijn, waarbij alle apparaten één enkele beheeromgeving delen. Een van de uitdagingen hierbij is echter het ontbreken van een monitoringoplossing die een uitgebreid beeld kan geven van deze gedistribueerde opslag- en netwerkinfrastructuur.

Cloudian levert een wereldwijd gedistribueerde objectopslag die wordt beheerd onder één enkele, wereldwijde namespace. Met HyperIQ breidt het bedrijf deze positie uit om klanten een intelligent en compleet beeld van hun gehele Cloudian-opslaginfrastructuur te geven.

De mogelijkheden en voordelen van HyperIQ zijn:

Intelligente monitoring - Volledig inzicht via real-time interactieve dashboards en historische gegevens die de mogelijkheid bieden om het resourcegebruik onder te verdelen in datacenters, nodes, services en meer.

Aanpasbare dashboards - Naast vooraf geconfigureerde dashboards biedt HyperIQ de flexibiliteit om eigen dashboards te bouwen vanuit meer dan 100 beschikbare datapanelen en in te zoomen op gebruikers- of opslagdata op een gedetailleerder niveau.

Voorspellend onderhoud - Proactieve waarschuwingen bij voorspellingen van hardware storingen, beoordeling van onderhoudsbehoeften en het voorkomen van impact op de performance.

Analyse van gebruikersgedrag – Monitoring van gebruikersactiviteiten, inzicht in gebruikspatronen zoals uploads/downloads, API-gebruik, S3-transacties, aanvragen voor meer capaciteit, HTTP-responscodes en het afdwingen van beveiligings- en compliance-beleid.

Anomaliedetectie - Identificatie van trends en fouten zodat corrigerende maatregelen, zoals het creëren van supportcases, het in gang zetten van reparaties of het nemen van andere maatregelen om een optimale werking te garanderen, kunnen worden genomen.

Aangepaste meldingen - Aangepaste waarschuwingen voor een meer proactieve monitoring van applicaties en flexibiliteit om te integreren met meerdere meldingskanalen zoals Slack, OpsGenie, Kafka en PagerDuty.

Health checks bij de klant - Gepersonaliseerde maandelijkse health checks met actieplannen die gebaseerd zijn op trends en analyses van de Cloudian-infrastructuur bij de klant en analyses van het wereldwijde leerproces van alle Cloudian installaties.

Beschikbaarheid

Twee versies van HyperIQ zijn per direct beschikbaar voor download: HyperIQ Basic omvat geconfigureerde dashboards en is gratis voor Cloudian-klanten. HyperIQ Enterprise bevat geavanceerde analysemogelijkheden en wordt in licentie gegeven op basis van capaciteit voor 0,025 cent per GB per maand, inclusief ondersteuning.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024