Equinix koopt dertien datacenters van Bell Canada
04-06-2020 | door: Witold Kepinski

Equinix koopt dertien datacenters van Bell Canada

BCE (Bell) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om 25 datacenters op 13 locaties te verkopen aan wereldwijde interconnectie en datacenterbedrijf Equinix, in een all-cash transactie ter waarde van ongeveer 750 miljoen Amerikaanse dollars.

"Deze transactie versterkt Bell's strategie om investeringen te concentreren op de netwerkinfrastructuur, inhoud en diensten die nodig zijn om de manier waarop Canadezen met elkaar en de wereld verbinding maken, te bevorderen. Equinix, met zijn groeiende platform van datacenters hier in Canada en wereldwijd, is goed gepositioneerd om de kansen maximaliseren die deze faciliteiten vertegenwoordigen voor Canadese bedrijven in een steeds mondialer wordende en onderling verbonden gegevenssector ", aldus Mirko Bibic , President en CEO van BCE Inc. en Bell Canada .

"Onze strategische herverdeling van kapitaal onderstreept verder Bell's toewijding om de klantervaring te verdedigen door investeringen in communicatienetwerken en -diensten te leiden, vooral nu Canada de COVID-19-crisis beheert en herstelt", aldus Bibic. "Als onderdeel van het garanderen van een naadloze klantervaring voor onze zakelijke klanten, kondigen we ook een samenwerking aan tussen Bell Business Markets en het Equinix Platform van wereldwijde datacenterdiensten."

Equinix verwerft 13 locaties die 25 Bell-datacenterfaciliteiten vertegenwoordigen in 8 steden in Canada; Bell blijft eigenaar en beheerder van 5 andere datacenters in de centrale kantoren van het netwerk in Calgary, Halifax, Saint John, St. John's en Toronto. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2020 afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de toezichthouder.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters