Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep gaan samen verder

03-06-2020 | door: Redactie

Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep gaan samen verder

Zaaksysteem.nl, specialist op het gebied van zaakgericht werken voor Nederlandse overheidsorganisaties, voegt zich samen met Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. De overname is de eerste stap in de buy-and-build strategie teneinde strategische combinaties met sterke ondernemers in de overheidsmarkt te vormen om het productaanbod en de toegevoegde waarde aan publieke klanten te versterken en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Open source beleid van de klantrelaties en de Common Ground gedachte in gemeenteland zijn de drijfveer achter de nieuwe combinatie.

Zaaksysteem.nl is opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam. De onderneming telt ruim 30 werknemers en bedient meer dan 50 klanten door heel Nederland, waarbij kleine- en middelgrote gemeentes de belangrijkste doelgroep vormen. Hierin verschilt het bedrijf van Exxellence Groep, dat hoofdzakelijk grotere gemeenten en andere publieke instanties bedient. Voorbeelden van klanten van Zaaksysteem.nl zijn de gemeente Alkmaar, gemeente Vijfheerenlanden en de gemeente Hof van Twente.

Zaaksysteem.nl stelt haar klanten in staat zaakgericht te werken door haar eigen zaaksysteem, maar ook door het aanbieden van een bredere oplossing door meer specifieke functionaliteiten aan te bieden met partners.

Samen hebben Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep een sterk management team en bestrijken de bedrijven gecombineerd een groot deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties. De acquisitie van Zaaksysteem.nl is een eerste stap in de strategie van Exxellence Groep en Main Capital om het productportfolio verder te ontwikkelen en uit te bouwen binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt, als ook de toegevoegde waarde richting klanten te optimaliseren. De gecombineerde onderneming zal daarnaast kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Dit teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio-onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt. Beide organisaties zullen elkaar functioneel versterken, waarbij Excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Peter Moen (Founder Zaaksysteem.nl) en Michiel Ootjers (Technical Founder Zaaksysteem.nl): “Als oprichters van Zaaksysteem.nl waren wij al enige tijd op zoek naar een strategische samenwerking om ons product in het belang van onze doelgroep te versterken. Zaaksysteem.nl biedt een krachtig fundament om veel zaakgerichte oplossingen te combineren waardoor onze doelgroep slim en kostenbewust de dienstverlening kan verbeteren. De samenwerking met de Exxellence Groep past in deze visie en bood zich op het juiste moment aan.”

Michel Veenhuis (CEO) en Harco Wesselink CCO (Management Exxellence Groep): “Deze samenvoeging is een bekroning van de ingezette strategie van Exxellence Groep samen met Main Capital. Er ontstaat een winnende en leidende combinatie op het gebied van zaakgerichte software in de markt. Gezamenlijk zal een technologie stack worden doorontwikkeld die de Zaaksysteem.nl-, Exxellence- en Common Ground initiatieven zal ondersteunen. Wij zijn daarnaast erg blij met de uitbreiding van de groepsdirectie met Peter Moen en Michiel Ootjers”.

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. De strategische combinatie met Zaaksysteem.nl is een essentiële eerste stap op weg naar een leidende positie in de (semi-) publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Terug naar nieuws overzicht