Eurofiber en DCspine onderstenen interconnectiviteit QTS datacenters

02-06-2020 | door: Redactie

Eurofiber en DCspine onderstenen interconnectiviteit QTS datacenters

QTS Realty Trust, leverancier van hybride colocatie en grootschalige datacenteroplossingen, reageert op de toenemende vraag naar capaciteit en carrier-neutrale connectiviteit in Europa en kondigt een overeenkomst aan met Eurofiber Nederland, leverancier van digitale infrastructuur voor het leveren van dark fiber tussen de datacenters van QTS Groningen en Eemshaven.

De redundante dark fibre en lit services van Eurofiber ondersteunen de hybride colocatie en hyperscale datacenterdiensten van QTS voor organisaties in Nederland en in heel Europa. Eurofiber's DCspine, het Nederlandse platform voor on-demand cloud- en datacenterconnectiviteit, stelt klanten en partners van QTS in staat verbinding te maken via een softwaregedefinieerd netwerk, waardoor de kosten worden verlaagd en snelle connectiviteit en provisioning over één platform mogelijk wordt. Eurofiber en DCspine maken ook directe toegang en connectiviteit mogelijk met enkele van 's werelds grootste hyperscale cloudproviders, waaronder Google Cloud Platform, AWS en Microsoft Azure.

Daarnaast sluit de nieuwe COBRA onderzeese kabel (COpenhagen-BRussels-Amsterdam) aan op de nieuwe HAVFRUE (AEC-2) onderzeese kabel en eindigt in QTS Eemshaven. HAVFRUE (AEC-2) is de eerste nieuwe onderzeese kabel die de Noord-Atlantische Oceaan doorkruist om het vasteland van Noord-Europa in bijna twee decennia met de VS te verbinden. Dit positioneert QTS Eemshaven als een nieuw wereldwijd Network Access Point in Nederland dat de wereldwijde interconnectie voor klanten in Nederland, Noord-Europa en daarbuiten zal versnellen.

"We zijn verheugd om met Eurofiber samen te werken bij het uitbreiden van de capaciteit van QTS in onze Europese voetafdruk", zegt Jan Daan (JD) Luycks - Managing Director, QTS. "Eurofiber is een onbetwiste leider op het gebied van interconnectie in Europa en brengt uitgebreide marktkennis en synergieën met zich mee die het Europese zakelijke momentum van QTS zullen helpen versnellen."

De datacenters van QTS in Groningen en Eemshaven omvatten 158.000 vierkante meter verhoogde vloer en ongeveer 30 bruto megawatt capaciteit binnen QTS 'wereldwijde voetafdruk. De faciliteit van 45.000 m² in Groningen ondersteunt ongeveer 20 bestaande colocatiehuurders, terwijl de faciliteit in de Eemshaven van 113.000 m² naar verwachting de hyperscale groeistrategie van QTS zal ondersteunen met ongeveer 20 bruto megawatt aan uitgebouwde en volledig beschikbare capaciteit.

"QTS is een van 's werelds toonaangevende datacenterproviders met een sterke financiële ondersteuning, waardoor ze een ideale partner zijn voor ons brede portfolio van glasvezel- en verlichtingsdiensten wanneer ze de markt betreden", zegt Rhoderick van der Wyck, Director International Business, Eurofiber. "We delen vergelijkbare groeistrategieën en erkennen de mogelijkheid om de oprichting van Eemshaven te leiden als een wereldwijde interconnectiehub die voorziet in de toenemende vraag naar hyperscale en hybride colocatie-oplossingen."

Eurofiber voltooide onlangs de aanleg van een nieuw glasvezelpad dat QTS Eemshaven met QTS Groningen verbindt om twee volledig gescheiden glasvezelverbindingen tussen Groningen en Amsterdam aan te bieden. Direct aan de kust gelegen, met toegang tot een onderzeese kabel en een overvloedige energievoorziening, is Eemshaven uitgegroeid tot een nieuw wereldwijd interconnectiepunt voor hyperscalers op basis van de aanwezigheid van deze volledig gescheiden glasvezelroute naar Groningen, Amsterdam, Hamburg en andere Europese steden.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters