Thierry Delaporte wordt CEO Wipro

Thierry Delaporte, CEO Wipro

31-05-2020 | door: Witold Kepinski

Thierry Delaporte wordt CEO Wipro

Wipro, speler in voor informatietechnologie, consulting en bedrijfsprocesdiensten, heeft de benoeming aangekondigd van Thierry Delaporte als de Chief Executive Officer en Managing Director van het bedrijf, met ingang van 6 juli 2020.

Tot voor kort was Thierry Delaporte de Chief Operating Officer van de Capgemini Group en lid van de Group Executive Board.

Tijdens zijn vijfentwintigjarige carrière bij Capgemini bekleedde hij verschillende leidinggevende functies, waaronder die van Chief Executive Officer van de Global Financial Services Strategic Business Unit, en hoofd van alle wereldwijde servicelijnen. Hij hield ook toezicht op de Indiase activiteiten van Capgemini en leidde de transformatie-agenda van de groep, waarbij hij verschillende strategische programma's over verschillende bedrijfseenheden bedacht en aanstuurde.

“Ik ben verheugd Thierry te verwelkomen als CEO en algemeen directeur van het bedrijf. Thierry heeft een uitzonderlijke staat van dienst op het gebied van leiderschap, sterke internationale bekendheid, diepgaande strategische expertise, een uniek vermogen om langdurige klantrelaties aan te gaan en bewezen ervaring met het stimuleren van transformatie en het beheren van technologische disruptie. Wij zijn van mening dat Thierry de juiste persoon is om Wipro te leiden in zijn volgende groeifase, ”aldus Rishad Premji, voorzitter van Wipro Limited . "Ik wil Abid bedanken voor alles wat hij voor Wipro heeft gedaan en voor het zo soepel en naadloos mogelijk maken van deze overgang ondanks zijn persoonlijke verplichtingen."

Abidali Neemuchwala zal op 1 juni afstand doen van zijn positie als CEO en MD. Rishad Premji houdt toezicht op de dagelijkse activiteiten van het bedrijf tot 5 juli.

Terug naar nieuws overzicht