Splunk breidt cloud en machine learning mogelijkheden uit

29-05-2020 | door: Redactie

Splunk breidt cloud en machine learning mogelijkheden uit

Splunk, leverancier van het Data-to-Everything-platform, kondigt uitbreidingen aan voor Splunk Cloud, Splunk Data Stream Processor (DSP) en Splunk Connected Experiences. Hierdoor kan de klant bij elk besluit, elke vraag en actie gebruik maken van een groter scala aan data. Deze verbeteringen versterken de basistechnologieën van het Splunk-platform en breiden de mogelijkheden van de cloud en machine learning (ML) uit.

Om klanten in staat te stellen hun groeiende databronnen te gebruiken, biedt Splunk via Splunk Cloud sneller nieuwe toepassingen alsmede een versneld releaseplan voor premiumoplossingen voor Splunk Cloud. Splunk IT Service Intelligence (ITSI) 4.5 voor Splunk Cloud biedt een gecentraliseerd systeem voor monitoring en onderzoek in één oogopslag, een verbeterde servicemonitoring en features voor eventmanagement om grote implementaties te ondersteunen.

De Splunk Machine Learning Toolkit (MLTK), beschikbaar bij Splunk Cloud en Splunk Enterprise, is geüpdatet met een vereenvoudigde, aanpasbare interface. Dit maakt de toepassing meer toegankelijk voor minder ervaren gebruikers en verkleint de stap om met machine learning aan de slag te gaan. MLTK versie 5.2 biedt visualisatiemogelijkheden, een nieuwe reeks Smart Assistants die stapsgewijs guided workflows bieden en extra SPL-commando‘s voor algoritmen voor machine learning. Deze toolkit stelt gebruikers in staat om modellen te bouwen voor prognoses, clustering en detectie van afwijkingen. De Splunk MLTK vergroot de waarde van het Splunk-platform door klanten in staat te stellen om te handelen als Citizen Data Scientists. Klanten kunnen machine learning toepassen op hun data om bruikbare inzichten te identificeren die kunnen helpen bij het leveren van belangrijke diensten en waardevolle bedrijfsresultaten. De Splunk MLTK 5.2 app is nu beschikbaar om te downloaden en is gratis bij elke Splunk Cloud of Splunk Enterprise.

Splunk heeft zijn cloud-mogelijkheden verder uitgebreid met een strategisch partnerschap met Google Cloud. Dit biedt klanten binnen één blik een overzicht van onderzoek, monitoring, analyses en acties op basis van hun data in de infrastructuur van Google Cloud. Splunk Cloud op Google Cloud biedt klanten meer opties tijdens hun cloud-reis met Splunk.

Splunk versterkt Core IT-, Security- en DevOps-mogelijkheden met Data Stream Processor 1.1

Met de continue toename van data die zich op meerdere locaties in organisaties bevinden, hebben bedrijven hulp nodig al deze informatie te kunnen benutten en deze bij de juiste teams en systemen te krijgen om real-time inzichten te genereren. Splunk DSP 1.1 is een oplossing voor real-time stream processing die continu data verzamelt, verwerkt en aan het Splunk-platform of andere bestemmingen levert binnen milliseconden. De nieuwste release biedt klanten meer controle, zichtbaarheid en inzichten met de mogelijkheid om data te verzamelen op één locatie voor verbeterde zichtbaarheid en gebruik van geavanceerde streaming-mogelijkheden. Daarnaast biedt DSP 1.1 organisaties de mogelijkheid om klantgegevens of gevoelige informatie op de stream te verbergen en data vervolgens, met datagaranties, naar verschillende locaties binnen hun organisatie te sturen.

Splunk Connected Experiences voegt Mobile Device Management toe om data waar en wanneer dan ook te kunnen gebruiken

Splunk Connected Experiences biedt on-the-go inzichten door middel van augmented reality, virtual reality en mobiele apparaten. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om altijd en overal veilig toegang te krijgen tot hun data. Splunk heeft de mogelijkheden van Connected Experiences uitgebreid om populaire aanbieders van mobile device management (MDM) zoals MobileIron en AirWatch te ondersteunen, waardoor klanten Splunk Mobile veilig op schaal kunnen toepassen en Splunk-oplossingen kunnen bieden aan een steeds mobieler personeelsbestand.

Organisaties zien veranderingen in de manier waarop teams samenwerken en ze besteden veel tijd aan het creëren van beveiliging en beleidsregels voor het bedrijf om zichzelf veilig te houden en te voldoen aan de relevante regelgevingen. Met de toevoeging van MDM-ondersteuning biedt Splunk out-of-the-box integraties die zijn ontworpen om aan te sluiten bij het bedrijfsbeleid voor MDM en om het gebruik van Splunk Mobile voor het personeelsbestand verder te vergemakkelijken.

Terug naar nieuws overzicht