NetApp sluit gebroken boekjaar af met minder omzet en winst

George Kurian, CEO NetApp

29-05-2020 | door: Witold Kepinski

NetApp sluit gebroken boekjaar af met minder omzet en winst

NetApp, aanbieder van storage en cloud data management toepassingen, zag zijn omzet in het vierde fiscale kwartaal 2020, dat eindigde op 24 april, met 12 procent dalen tot 1,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 396 naar 196 miljoen dollar.

De productomzet daalde van 1 miljard dollar naar 793 miljoen dollar. De flash storage omzet daalde met 3 procent naar 656 miljoen dollar. De inkomsten uit softwareonderhoud steeg van 242 naar 267 miljoen dollar. De omzet uit hardware onderhoud en andere diensten daalde van 350 naar 341 miljoen dollar.

Partners

De indirecte verkoop via partners was goed voor 77 procent van de totale omzet van NetApp.

Voor het hele fiscale jaar 2020 rapporteerde NetApp een omzet van 5,41 miljard dollar, een daling van 12 procent. Voor het jaar rapporteerde NetApp een nettowinst van 819 miljoen dollar, vergeleken met 1,12 miljard dollar vorig jaar,

Vanwege de COVID-19-coronaviruspandemie biedt NetApp geen richtlijnen voor het fiscale jaar 2021. Voor het eerste fiscale kwartaal van 2021 verwacht NetApp een omzet van 1,09 miljard tot 1,24 miljard dollar, een daling van 6 procent.

Cloud

“Tijdens deze ongekende situatie was onze prioriteit het ondersteunen van onze medewerkers, klanten, partners en gemeenschappen. Ondanks de uitdagende omgeving leverden we in het vierde kwartaal een solide brutomarge, cashflow en operationele leverage. Onze cloudactiviteiten groeiden substantieel en onze nieuwe acquisitiedistricten voor klanten presteerden opnieuw goed”, zegt ceo George Kurian (foto)“De kracht en veerkracht van ons bedrijfsmodel stelt ons in staat onze strategie te blijven uitvoeren terwijl we door een reeks potentiële vraagomgevingen navigeren. Hoewel we niet kunnen voorspellen wanneer de wereld weer normaal zal worden, is het blijvende belang van (data)gegevens duidelijk. We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar onze producten en diensten groot zal zijn als we uit deze crisis komen.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud