Ministerie van Defensie gunt miljoenen aanbesteding aan Centralpoint
28-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ministerie van Defensie gunt miljoenen aanbesteding aan Centralpoint

Het Ministerie van Defensie heeft zowel de Europese aanbesteding Actieve Network Componenten (ANC 2020) als de Mobile User Devices (MUD) gegund aan Centralpoint, een IT-reseller die actief is in de Benelux. Centralpoint was al leverancier van onder andere werkplekapparatuur voor het Ministerie van Defensie.

ANC 2020
Centralpoint is als enige leverancier verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van netwerkcomponenten. De te leveren componenten bestaan uit: routing, switching, security en wireless producten. Hierbij gaat er in samenspraak gekeken worden naar de mogelijke inzet van refurbished hardware. Daarnaast levert Centralpoint de bijbehorende software en applicaties, zodat de hardware altijd optimaal werkt. Tot slot verzorgt Centralpoint de support die onlosmakelijk verbonden is aan de bestaande en nieuw te leveren hardware.

De totale geraamde contractwaarde bedraagt € 90.000.000,00. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een mogelijke verlenging van tweemaal één jaar.

MUD
Naast de ANC besteding won Centralpoint ook de MUD aanbesteding. Als enige leverancier is Centralpoint verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van smartphones (nieuw en refurbished), GSM-toestellen, ruggedized toestellen en tablets met 4G. Daarnaast levert Centralpoint de bijbehorende randapparatuur en accessoires. Tot slot verzorgt Centralpoint dienstverlening rondom het duurzaam afvoeren en recyclen van oude apparatuur.

De totale geraamde contractwaarde bedraagt € 78.000.000,00. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een mogelijke verlenging van nogmaals twee jaar.

Luuk Slaats (foto), CEO Centralpoint: “Het winnen van deze single reseller contracten bij het Ministerie van Defensie is een zeer mooie vervolgstap in onze dienstverlening bij het Ministerie van Defensie. Centralpoint bewijst met dit succes de bestaande relatie verder uit te kunnen bouwen over een breder portfolio, waardoor we het Ministerie van Defensie nog beter kunnen adviseren en voorzien van de juiste IT-oplossingen. We zijn dan ook enorm trots dat het Ministerie van Defensie de toegevoegde waarde ziet in de samenwerking met ons en onze dienstverlening. We kijken dan ook uit naar een intensieve en vooral succesvolle voortzetting van de samenwerking.”

Het Ministerie van Defensie
Het Ministerie van Defensie bestaat uit zeven organisatiedelen. De vier krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee) zorgen ervoor dat de militairen en het materieel klaar zijn voor inzet. Het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO) ondersteunen door producten en diensten te leveren. De Bestuursstaf (BS) maakt het beleid.

Terug naar nieuws overzicht