Redactie - 28 mei 2020

Specialisterren biedt instant testautomatisering op Mendix platform

Specialisterren biedt instant testautomatisering op Mendix platform image

Specialisterren werkt samen met Curiosity Software Ireland en Omnext. Door de combinatie van Curiosity test modeller en Omnext analyse software is het nu mogelijk om vanuit de Mendix repository direct testmodellen te genereren.

Specialisterren heeft een partnership met Curiosity Software Ireland, gespecialiseerde leverancier in modelgebaseerde tests en met Omnext, experts in kwaliteitsbewaking van software. Het gezamenlijke aanbod levert instant testmodellen aan voor Mendix omgevingen zonder handmatige werkzaamheden.

Deze samenwerking stelt low code ontwikkelaars, Product owners en “citizen developers” in staat om met een geringe inspanning snel en up-to-date geautomatiseerd te testen. Op deze manier blijft de kwaliteit gehandhaafd en wordt low-code geen slow-code.

Low-code ontwikkeling versnelt de software levering, waardoor "Citizen Developers" software kunnen vrijgeven zonder handmatig te coderen. Deze snelle innovatie vereist een even snelle kwaliteitscontrole, waarbij elke release binnen korte iteraties wordt getest.

Door samen te werken met Curiosity en Omnext introduceert Specialisterren de mogelijkheid voor Product owners en niet-technische testers om de rol van “citizen tester” in te vullen. Specialisterren ondersteunt de implementatie en levert aanvullende diensten op het gebied van testaanpak, integratie in het CI/CD proces, datamodellering en integratie van testen buiten de low-code omgeving zoals testen van email, PDF etc.

Handmatige testuitvoering kan de snelheid van low-code ontwikkeling niet evenaren. Kwaliteitsverzekering vereist daarom testautomatisering, omdat anders risicovolle bugs worden gereleased. Geautomatiseerd testen vereist echter doorgaans langzame en complexe scripting - precies wat low-code probeert te vermijden.

Daarom hebben Curiosity Software en Omnext Curiosity's Test Modeller geïntegreerd met het Omnext Fit Test Platform, dat snelle testautomatisering biedt die toegankelijk is voor low-code ontwikkelaars.

De geautomatiseerde aanpak stelt Citizen Developers in staat om snel bewegende apps grondig te testen. Het Omnext Fit Test Platform analyseert eerst de kwaliteit van low-code applicaties met behulp van erkende standaarden en biedt gedetailleerde risicogebaseerde inzichten. Dit analyseert verder de componenten van de app en de onderliggende logica, en bouwt automatisch een model van de te testen applicatie. De Test Modeller van Curiosity zet deze modellen om in intuïtieve visuele stroomdiagrammen, waarbij 'dekkings'-algoritmen worden toegepast om een complete testsuite te genereren.

Deze "code-loze" automatisering ontwerpt tests die zijn gebouwd om bugs aan het licht te brengen die zijn ontstaan in de geplande release. De tests zijn ook aanpasbaar en genereren scripts, zelfs voor complexe systemen, met Specialisterren bij de hand om deskundige testautomatisering services te bieden.

Tijdens het gezamenlijke webinar van Curiosity en Specialisterren op 2 juni 2020, wordt er dieper ingegaan op hoe dit tot uitwerking komt. Bij interesse kunt u zich aanmelden via de volgende link: https://my.demio.com/ref/0ZYekBCEZR1UgQwb

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024