Cognizant zet mes in personeelsbestand

28-05-2020 | door: Witold Kepinski

Cognizant zet mes in personeelsbestand

Cognizant is zijn personeelsbestand, waar nu 290.000 mensen werken, aan het optimaliseren aangezien het bedrijf te maken heeft met minder orders door de COVID-19 coronavirus pandemie. Ook de impact van de Maze ransomware aanvallen op zijn klanten is voelbaar.

De Amerikaanse dienstverlener met heel veel personeel in India is van plan ongeveer 400 leidinggevenden exit te sturen zo meldt Times of India.

ETtech.com heeft een interne memo had ontvangen die is verzonden naar in de VS gevestigde Cognizant werknemers. Daarin staat dat ze een vrijwillige vertrekregeling kunnen krijgen omdat ze geen actieve projecten hebben vanwege de COVID-19 coronaviruspandemie.

Cognizant moet aardig wat orde op zaken stellen. Zo heeft het te maken met extra kosten en negatieve publiciteit die het gevolg waren van een Maze ransomware-aanval die veel van zijn klanten trof.

Cognizant meldde eerder eind 2019 tussen 10.000 tot 12.000 medewerkers te ontslaan. De ontslagronde houdt deels verband het staken van contentmoderatie voor klanten als Facebook. Cognizant wil deze activiteiten verkopen.

Terug naar nieuws overzicht