HP notebooks in trek ondanks tekort aan componenten

HP CEO Enrique Lores

28-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP notebooks in trek ondanks tekort aan componenten

HP ceo Enrique Lores (foto) heeft zijn resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2020, dat eindigde op 30 april bekend gemaakt. In het kwartaal daalde de netto omzet met 11,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, tot 12,47 miljard dollar. Dat is 240 miljoen dollar minder dan was verwacht. De nettowinst bleef stabiel op 800 miljoen dollar.

De verkoop van notebooks steeg met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden in het kwartaal en kwam uit op 5,08 miljard dollar. De verkoop van desktop PCs daalde met 18 procent tot 2,41 miljard dollar.

Dat kwam mede door een sterke vraag van thuiswerkers en bedrijven die naar Windows 10 notebooks overgaan. HP heeft onlangs een reeks nieuwe commerciële notebooks, waaronder negen EliteBook G7 devices, gelanceerd.

Wel zijn er issues rond productiebeperkingen, veroorzaakt door de productieonderbrekingen in China en Zuidoost-Azië door COVID-19 en het tekort aan Intel cpu chips.

Printing

De omzet uit printing toepassingen daalde met 19 procent tot 4,16 miljard dollar. De omzet uit zakelijke printing hardware daalde met 31 procent tot 808 miljoen dollar.

De omzet uit supplies daalde met 15 procent daalde tot 2,84 miljard dollar. Het aantal abonnementen op HP Instant Ink-service is nu meer dan zeven miljoen, een aanzienlijke stijging.

COVID-19

HP zet ook zijn 3D printing kennis in rond COVID-19. HP en zijn partners hebben tot nu toe naar schatting 2,3 miljoen 3D-geprinte onderdelen geproduceerd voor gelaatsschermen, gezichtsmaskers, ademhalingstoestellen, ventilatoren en andere items voor distributie aan ziekenhuizen.

Terug naar nieuws overzicht