Cyberbit onvangt kapitaalinjectie voor uitbouw cybersecurity trainingsplatform

28-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cyberbit onvangt kapitaalinjectie voor uitbouw cybersecurity trainingsplatform

Cyberbit, leverancier van trainings- en simulatieplatformen, heeft aangekondigd dat Charlesbank Technology Opportunities Fund, een fonds beheerd door Charlesbank Capital Partners, 70 miljoen dollar heeft geïnvesteerd miljoen in het bedrijf, een combinatie van een primaire investering en een secundaire aankoop van Elbit Systems Ltd. Ook de bestaande investeerder Claridge Israel nam deel aan de ronde.

Cyberbit is van plan de financiering te gebruiken om de ontwikkeling van haar cybergamma-product te versnellen en de wereldwijde verkoop en marketing te laten groeien om aan de toenemende vraag naar haar product te voldoen. Met deze financiering zullen meer cyberbeveiligingsteams profiteren van hyperrealistische training via Cyberbit Range, zodat hun organisaties volledig zijn voorbereid op cyberaanvallen en het wereldwijde tekort aan vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging kunnen worden aangepakt.

Cyberbit is opgericht in 2015 om een cruciale uitdaging in de sector op te lossen: Cybersecurity-teams zijn niet bereid om effectief te reageren op verschillende aanvallen, omdat ze de aanvallen nog nooit eerder hebben meegemaakt, en worden daarom gedwongen om 'on the job' te leren.

Het Cyberbit Range-platform gaat deze uitdaging aan door een nieuwe aanpak te introduceren die beveiligingsteams onderdompelt in een virtual security operations center (SOC), waar ze oefenen op het reageren op live cyberaanvallen. Stagiairs gebruiken commerciële beveiligingstools die identiek zijn aan de tools die op hun werkplek worden gebruikt om gesimuleerde aanvallen te detecteren, onderzoeken en erop te reageren. Het product biedt uitgebreide prestatiebeoordeling, feedback en ranking. Deze baanbrekende combinatie van real-world aanvallen, real-world netwerken, real-world beveiligingstools en nauwkeurige prestatiebeoordeling stelt beveiligingsteams in staat om aanvallen te trainen voor en te ervaren. Organisaties kunnen snel hiaten in de prestaties van hun beveiligingsteam identificeren, deze oplossen en ervoor zorgen dat hun teams volledig voorbereid zijn wanneer de echte aanval plaatsvindt.

Terug naar nieuws overzicht
Security