Cybereason en Pinewood gaan samenwerking aan

27-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cybereason en Pinewood gaan samenwerking aan

Leverancier van informatiebeveiliging Pinewood gaat een partnerovereenkomst aan met Cybereason, specialist in endpoint-beveiliging. De samenwerking stelt organisaties in staat zich te beschermen tegen het groeiend aantal security-bedreigingen gericht op endpoints.

Als onderdeel van de samenwerking neemt Pinewood de EPP (Endpoint Protection Platform) en EDR (Endpoint Detection and Response) oplossingen van Cybereason in het portfolio op. Hiermee komt Cybereason’s next generation endpoint-beveiligingsplatform beschikbaar voor een grotere groep ondernemingen in verschillende industrieën.

Meerlaagse endpoint-bescherming

Cybereason biedt voor endpoints preventie, detectie, response en actieve monitoring, waarbij aanvallen in real-time worden gedetecteerd en gestopt. De meerlaagse endpoint-bescherming is mede gebaseerd op signature en signature-less technieken voor bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen, in combinatie met gedragsanalyse tegen ransomware en fileless aanvallen.

Pinewood is gespecialiseerd in informatiebeveiliging. Het bedrijf beschikt over een eigen Security Operations Center (SOC) om klanten van uiteenlopende services te voorzien met onder andere als doel hun infrastructuur en netwerk te monitoren. Door het partnership met Cybereason kunnen hier nu ook endpoints (servers, laptops, mobiele devices) aan worden toegevoegd. Dit maakt de Security Monitoring service compleet.

'Werk verschuift naar mobiele apparaten'

Arthur van Vliet, Operations Manager bij Pinewood: “Het werk verschuift van het bedrijfsnetwerk naar de mobiele apparaten. Die zijn moeilijker vanuit de traditionele beveiligingsoplossingen te monitoren, laat staan er real-time op in te grijpen. Met Cybereason in het portfolio kunnen we dat nu wel en profiteren klanten van een full service security, waarbij alle elementen die risico’s lopen meegenomen kunnen worden. Hun technologie is indrukwekkend en toekomstgericht.”

Rene Oskam, Regional Vice President Benelux en Nordics bij Cybereason: “Pinewood is een van de meest ervaren security-specialisten in de Nederlandse markt. We zijn erg blij dat we met hen kunnen samenwerken om de beveiliging van bedrijven op een hoger niveau te brengen, een samenwerking met toekomstperspectief. Ons next-gen security-platform is een mooie aanvulling op het sterke portfolio van Pinewood. Klanten die al gebruik maken van het SOC profiteren hier volop van.”

Terug naar nieuws overzicht
Security