Workiva en Trintech gaan strategische samenwerking aan
27-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Workiva en Trintech gaan strategische samenwerking aan

Workiva, gespecialiseerd in connected reporting en compliance-oplossingen, en Trintech, leverancier van geïntegreerde R2R-softwareoplossingen voor financiële afdelingen, gaan een strategische samenwerking aan. Deze samenwerking helpt grote ondernemingen en middelgrote bedrijven bij het stroomlijnen en automatiseren van hun financiële afsluitprocessen en wettelijke rapportages.

De samenwerking stelt klanten van beide partijen in staat data van het Workiva platform te koppelen met en over te zetten naar de oplossingen van Trintech; Cadency en Adra. Zo kunnen organisaties efficiënter werken en wordt het gehele afsluit- en rapportageproces accurater. “De mogelijkheid om data uit de betrouwbare financiële afsluitoplossingen van Trintech te combineren met het veilige cloudplatform van Workiva transformeert processen voor financiële afsluiting en rapportage,” zegt Mike Rose, Vise President Partnerships bij Workiva. “Trintech maakt onderdeel uit van ons groeiende ecosysteem van technologiepartners. Deze partners creëren toegevoegde waarde voor het Workiva platform door het niveau van transparantie te verhogen en het vertrouwen in rapportage en compliance te vergroten.”

Complexe wettelijke rapportageprocessen

Wereldwijde wettelijke rapportageprocessen zijn ongelooflijk complex, omdat multinationals financiële rapportages moeten opstellen voor de verschillende overheden van landen waarbinnen zijn opereren. Die rapporten moeten allemaal voldoen aan de wettelijke eisen van die overheden.

“Financiële rapportage is afhankelijk van de timing en juistheid van de maandafsluiting, dus we vertrouwen erop dat onze samenwerking met Workiva doorlopend toegevoegde waarde heeft voor onze klanten, zeker waar het wettelijke rapportages betreft,” aldus Robert Michlewicz, Chief Strategy Officer bij Trintech. “Deze integratie is één van onze nieuwste uitbreidingen aan ons System of Accounting Intelligence™ (SOAI) die onze klanten voorzien van oplossingen die risico’s efficiënt en effectief verminderen in het gehele financiële afsluitproces.”

Webinar

Workiva en Trintech organiseren op 18 juni 2020 de webinar 'How to Strengthen Your Regulatory Reporting during COVID-19 and into the Future'.

Terug naar nieuws overzicht