Verenigd Koninkrijk faseert Huawei-apparatuur in telecomnetwerken uit
25-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Verenigd Koninkrijk faseert Huawei-apparatuur in telecomnetwerken uit

Het Verenigd Koninkrijk wil het gebruik van Huawei-apparatuur in telecomnetwerken op lange termijn niet meer toestaan. Alle Huawei-apparatuur die al bij telecomproviders in gebruik is, moet in 2023 zijn vervangen.

Dit meldt The Financial Times op basis van bronnen binnen de Britse overheid. De Britse conservatieve partij van premier Boris Johnson werkt naar verluid aan een wetsvoorstel dat het gebruik van Huawei in telecomnetwerken aan banden legt. Een dergelijke verbod staat haaks op eerdere plannen van de Britse overheid. Zo kondigden de Britten eerder nog aan Huawei-apparatuur te willen toestaan, zolang deze niet in de kern van het netwerk gebruikt worden. Dit eerdere besluit werd nog onder Johnson's voorganger Theresa May genomen.

Johnson stelde eerder nog voor het marktaandeel van Huawei te beperken tot 35%. The Guardian meldt dat Johnson nu van koers verandert aangezien een toenemend aantal partijgenoten bereid is zich tegen dit plan te keren in de nasleep van het coronavirus. Het land krijgt kritiek vanwege gebrek aan transparantie tijdens het onderzoek naar de oorsprong van de uitbraak. Britse inlichtingendiensten stelden eerder nog dat eventuele risico's die het gebruik van Huawei hardware oplevert beperkt kunnen worden.

Terug naar nieuws overzicht