HPE boekt minder omzet en duikt in rode cijfers

Antonio Neri, CEO HPE

25-05-2020 | door: Witold Kepinski

HPE boekt minder omzet en duikt in rode cijfers

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 16 procent dalen tot 6 miljard dollar. Het verlies bedroeg 834 miljoen dollar, een jaar eerder werd nog 419 miljoen dollar winst geboekt. Deze resultaten werden zwaar beïnvloed door de Covid19 crisis die zorgde voor een tekort aan componenten en verstoring in de supply chain.

De omzet uit storage toepassingen daalde met 18 procent naar 1,086 miljard dollar. Big Data toepassingen waren in trek en stegen met 61 procent. De inkomsten van Nimble Services stegen jaarlijks met 20 procent. Verder waren de high performance computing (hpc) toepassingen van Cray in trek.

GreenLake

De HPE GreenLake omzet steeg tot 520 miljoen dollar. Verder waren de Aruba Intelligent Edge networking toepassingen populair. 

HPE zet verder sterk in met zijn Everything as a Service strategie. Partners kunnen volgens HPE hun klanten een edge-to-cloud-ervaring bieden en relevanter worden in combinatie met public cloud diensten.

Salaris verlaagd

HPE is van plan voor een miljard dollar te gaan besparen. Daarvoor is een kostenoptimalisatie- en prioriteitenplan aangekondigd. Dit plan omvat het schrappen van banen, het bevriezen van promoties en het minder aannemen van nieuwe mensen.

Als gevolg van deze slechte financiële resultaten worden de basissalarissen van ceo Antonio Neri (foto) en van elke executive officer op EVP niveau met 25 procent verlaagd. Het basissalaris van elke executive officer op SVP niveau is met 20 procent verlaagd.

Neri verwacht dat tot 50 procent van het personeel van HPE nooit meer terug zal komen om te werken op kantoor, en voortaan zal thuiswerken. HPE overweegt daarom een deel van zijn vastgoed / kantoren af te stoten.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht