Aiman Ezzat wordt CEO van Capgemini

Aiman Ezzat, CEO Capgemini

25-05-2020 | door: Witold Kepinski

Aiman Ezzat wordt CEO van Capgemini

Aiman Ezzat (foto) wordt de nieuwe ceo van IT-dienstverlener Capgemini. Hij volgt Paul Hermelin op die verder gaat als voorzitter van de raad van bestuur bij Capgemini.

Tijdens zijn ambtstermijn als Chief Operating Officer (van 1 januari 2018 tot mei 2020) en daarvoor als Chief Financial Officer, van december 2012 tot 2018, versterkte Aiman zowel de positie van de Groep als wereldleider als haar financiële veerkracht. Hij speelde ook een instrumentele rol bij de implementatie van het nieuwe operationele model van de Groep.

Met meer dan 20 jaar ervaring bij Capgemini heeft hij een grondige kennis van de belangrijkste bedrijven van de Groep ontwikkeld en heeft hij in veel landen gewerkt, met name in het VK en de VS, waar hij meer dan 15 jaar heeft gewoond.

In november 2007 werd Aiman benoemd tot COO van de Financial Services Global Business Unit (GBU) en in december 2008 werd hij Global Head, die hij tot 2012 bekleedde. Deze sector is de grootste van de Groep wereldwijd geworden.

Van 2005 tot 2007 was Aiman adjunct-directeur Strategie van Capgemini, gedurende welke periode hij deelnam aan verschillende transformatieprojecten, waaronder de ommekeer van de activiteit in de Verenigde Staten en de ontwikkeling van offshore-capaciteiten in India. Hij speelde een zeer actieve rol bij de acquisitie en integratie van Kanbay, een wereldwijde IT-dienstverlener die zich richt op de financiële-dienstensector, wat de versnelling van de aanwezigheid van Capgemini in India markeerde.

Terug naar nieuws overzicht