Google Cloud wint Pentagon Cyber Threat Contract

25-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google Cloud wint Pentagon Cyber Threat Contract

Google Cloud heeft aangekondigd dat de Defense Innovation Unit (DIU) - een organisatie binnen het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD)  die zich richt op het schalen van commerciële technologie in het hele DoD - heeft gekozen voor Google Cloud om een veilige cloudbeheeroplossing om cyberdreigingen wereldwijd te detecteren, te beschermen tegen en erop te reageren. Het zou gaan om een aanbesteding van miljoenen dollars.

De multi-cloudoplossing wordt gebouwd op Anthos, waardoor DIU webservices en applicaties kan uitvoeren op Google Cloud, Amazon Web Services en Microsoft Azure, terwijl het centraal wordt beheerd vanuit de Google Cloud Console.

De oplossing biedt realtime netwerkbewaking, toegangscontrole en volledige audittrails, waardoor DIU zijn strikte cloudbeveiligingshouding kan behouden zonder afbreuk te doen aan snelheid en betrouwbaarheid aldus Google.

Gebouwd met Anthos voor hybride cloudimplementatie, Istio voor veilige servicecommunicatie en Netskope voor cloudbeveiliging, biedt de veilige cloudbeheeroplossing diverse voordelen, aldus Google.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud