Digitale connectiviteit steden: governance is essentieel!

25-05-2020 | door: Redactie

Digitale connectiviteit steden: governance is essentieel!
(27-05-2020)

Versnelling van adoptie bij organisaties en steden is nu actueler dan ooit. Crowd control, inzicht in gebruik van data tijdens evenementen, de ‘corona-app’ die in ontwikkeling is. De uitrol van 5G en onze Nederlandse digitale infrastructuur staat aan de start om verder uit te rollen. Besluitvorming rondom deze innovatie en nieuwe technologie voor en door steden, is belangrijker dan ooit. In een webinar op 27 mei zullen BTG en de Future City Foundation, een dialoog voeren met Frans Jorna, Directeur Digitale Stad in de Gemeente Almere om deze urgentie te bespreken.

Voorafgaand zal onder moderatie van Danny Frietman, een tekenmoment zijn tussen BTG (Branchevereniging ICT & Telecommunicatie Grootgebruikers) en Future City Foundation voor een hechte samenwerking. Samen werken wij aan een betere en gezondere stedelijke leefomgeving voor alle bewoners en generaties, zowel voor nu als toekomstige. Uitgangspunt vormen de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). De ondertekening zal plaatsvinden door de voorzitter van de BTG Eric Reij, directeur Petra Claessen, de voorzitter van de Future City Foundation, Yvonne Kemmerling en Jan Willem Wesselink, directeur FCF.

We kijken uit u daar online te begroeten!

Link naar Future City Foundation website voor inschrijven

Link naar BTG site

Op de foto v.l.n.r. Bert Krikke (CDO Floriade Expo 2020), Frans Jorna (directeur digitale stad en innovatie gemeente Almere) en Petra Claessen (directeur BTG en TGG)

Terug naar nieuws overzicht