Wouter Hoeffnagel - 24 mei 2020

F5 vergroot inzicht in en vereenvoudigt beheer van applicaties

F5 introduceert nieuwe toepassingen om de zichtbaarheid en het beheer van applicaties gedurende de hele levenscyclus te verbeteren. Hiermee zijn de status en performance van apps beter in de gaten te houden. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van verkeersstromen, security en API management om ook beter actie te ondernemen op basis van de nieuw verkregen inzichten. Het moet leiden tot minder overhead en een snellere vermarkting van toepassingen.

De nieuwe toepassingen versterken de applicatie-eigenaren, -ontwikkelaars en -beheerders met zicht op verschillende parameters en closed-loop automatisering om de apps effectief aan te sturen. Ook kunnen zij nieuwe mogelijkheden in enkele minuten benutten, in plaats van dagen of weken.

Vrijwel elke organisatie is bezig met digitalisering, maar doen dat veelal op de gok, aldus Kara Sprague, EVP en General Manager BIG-IP bij F5: “Er is geen zicht op hoeveel applicaties er draaien, laat staan hoe hun performance is en of dat veilig gebeurt. Zowel traditionele als moderne apps leveren voordelen op, maar ze worden op verschillende manieren aangeboden: on-site, cloud, microservices omgevingen. Dit fragmenteert het zicht, en verkleint de bedrijfsbrede beheermogelijkheden.”

Drie toepassingen

F5 introduceert drie elkaar aanvullende toepassingen: F5 Beacon, NGINX Controller 3,4 en BIG-IQ 7.1. F5 Beacon is een SaaS-oplossing voor applicatiegerichte zichtbaarheid en inzicht voor applicatiebeheerders en IT Operations managers. Het voegt data samen uit het F5-portfolio, waaronder BIG-IP, NGINX en F5 Cloud Services, en uit technologieën van anderen om een gedetailleerd end-to-end zicht te bieden op elke applicatie.

NGINX Controller 3.4 is de nieuwste versie van de NGINX Controller die in januari is aangekondigd. De oplossing biedt verbeterde per-app analytics en uitgebreidere declaratieve API’s. App Dev, DevOps en NetOps teams kunnen daarmee app-veranderingen en roll-outs versnellen dankzij workflows gericht op samenwerking.

BIG-IQ 7.1 biedt een applicatiegericht overzicht van de status, security en performance van applicaties middels BIG-IP applicatieservices. BIG-IQ 7.1 bevat uitgebreide troubleshooting tools voor NetOps, SecOps, App Dev en DevOps teams. De belangrijkste innovatie in deze release is ondersteuning voor zogeheten brownfield applicaties, ofwel het interpreteren van de bestaande configuraties op de BIG-IP apparatuur en het vertalen van deze configuraties in een applicatiegericht overzicht.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024