SAP oprichter Hasso Plattner blijft misschien wat langer aan

Hasso Plattner, SAP

21-05-2020 | door: Witold Kepinski

SAP oprichter Hasso Plattner blijft misschien wat langer aan

Medeoprichter en commissaris van SAP Hasso Plattner wil misschien wat langer aanblijven om orde op zaken te stellen, zoals betere integraties tussen de verschillende (overgenomen) software onderdelen. "Zolang ik leef en goed, waarom niet?"zegt Plattner in een gesprek met het Duitse Handelsblatt.

De 76-jarige Plattner laat zich nog steeds gelden bij de grootste Europese software aanbieder. Hij heeft eerder aangekondigd zich in 2022 terugtrekken uit het controleorgaan, maar sluit niet uit langer aan te blijven.

SAP zag de Amerikaanse co-ceo Jennifer Morgan onlangs vertrekken, die 15 miljoen euro mee kreeg. Nu leidt de 40-jarige Christian Klein het bedrijf nu als enige CEO. Zijn voorganger Bill McDermott heeft SAP groter gemaakt met enkele miljardenaankopen. Dat moet nog allemaal beter integreren waardoor een mooi overzichtelijk aanbod voor klanten ontstaat. Plattner laat wel weten dat hij niet helemaal blij is met de aankoopavonturen van McDermott.

De corona-pandemie is verder ook een dingetje omdat klanten grote IT-investeringen op een laag pitje zetten. SAP heeft zijn jaarlijkse doelstellingen daardoor moeten aanpassen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud