Directieleden geschorst bij Fox-IT

20-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Directieleden geschorst bij Fox-IT

Drie van de vijf directieleden van cybersecuritybedrijf Fox-IT zijn onlangs geschorst. Het gaat om algemeen directeur Erik Ploegmakers, Chief Operating Officer Jeremy Butcher en directeur van de cryptografie-afdeling Jurgen Delfos.

Dit meldt het FD. Fox-IT doet geen uitspraken over de reden voor de schorsingen. Wel meldt een woordvoerder van het cybersecuritybedrijf dat er een intern onderzoek loopt. Het rommelt echter al langer bij het Delftse beveiligingsbedrijf. Zo is Fox-IT in 2015 voor 135 miljoen euro overgenomen door het Britse NCC Group. Dit leidde tot onrust in Nederland; de Nederlandse overheid bleek niet gelukkig dat de organisatie die Nederlandse staatsgeheimen bewaakt in buitenlandse handen komt. De overname werd door het ministerie van Defensie tijdelijk stilgelegd, maar vond uiteindelijk toch doorgang.

'Bentley waar de bumper vanaf valt'

Het financiële succes waarop NCC Group en Fox-IT hoopten bleef echter uit. NCC Group schreef in 2017 een bedrag van ruim 24 miljoen pond, omgerekend zo'n 27 miljoen euro, af op de overname. Tegenover analisten vergelijk Chris Stone, voorzitter van NCC Group, de overname als de aankoop van een 'Bentley waar de bumper vanaf valt'.

Nu zijn dus Ploegmakers, Butcher en Delfos geschorst. Ploegmakers is sinds maart 2018 actief en afkomstig van KPN. Butcher werkt sinds 2000 bij Fox-IT en gaf eerder onder meer als business manager leiding aan de afdeling Crypto & High Security. Delfos werkt sinds het najaar van 2018 bij Fox-IT. Hij werkte eerder bij onder meer Exact, Centric en Carerix Recruitmentsoftware.

Terug naar nieuws overzicht
Security