DX Groep benoemt Gerben Wijbenga tot CEO en Willem van Inge tot CFO

Gerben Wijbenga

19-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

DX Groep benoemt Gerben Wijbenga tot CEO en Willem van Inge tot CFO

Gerben Wijbenga treedt toe tot de DX Groep, onderdeel van de leverancier van Unified Communications as a Service Gamma, als Chief Executive Officer (CEO). Hij krijgt de verantwoordelijkheid over hun volledige bedrijfsvoering in Nederland. In deze rol rapporteert Gerben direct aan de Chief Executive van Gamma, Andrew Taylor, en is hij geheel verantwoordelijk voor de algemene zakelijke en financiële prestaties. De huidige CEO Willem van Ingen treedt aan als CFO.

Wijbenga waarborgt de ontwikkeling en uitvoering van de op groei gerichte langetermijnstrategie voor de DX Groep in zowel Nederland als België. Hij begon zijn loopbaan bij KPN, waar hij zeventien jaar heeft gewerkt voor KPN zelf en een aantal van haar dochterondernemingen. In deze tijd bekleedde hij meerdere uitvoerende managementfuncties, gericht op zowel B2B- als B2C-marktsegmenten en -productsegmenten. Hiernaast heeft Wijbenga gewerkt bij het Duitse Telefonica als CEO Gelieerde Ondernemingen en bij het Nederlandse Tele2 als Algemeen Directeur Consumentenmarkt. Zijn meest recente functie was CEO bij Lebara Duitsland, een MVNO-marktleider gevestigd in Düsseldorf, Duitsland.

Willem van Inge benoemd tot CFO

Daarnaast maakt Willem van Ingen de overstap van zijn huidige functie als CEO van Dean One naar een nieuwe en uitgebreidere rol als Chief Financial Officer (CFO) van de DX Groep, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor alle financiële zaken binnen de groep. Deze twee benoemingen gaan in op 1 augustus 2020.

"Naarmate wij ons bedrijf verder ontwikkelen en aanzienlijk uitbreiden binnen de regio, is het belangrijk dat we sterk financieel beheer en leiderschap verwezenlijken," aldus Andrew Taylor. "Gerben heeft uitgebreide ervaring op het gebied van telecommunicatie in Nederland, Frankrijk en Duitsland, dus ik ben zeer verheugd hem te mogen verwelkomen tot de DX Groep en Gamma. Daarnaast wil ik graag Willem feliciteren met zijn nieuwe functie."

Terug naar nieuws overzicht