Redactie - 19 mei 2020

Dataplace opent zesde Tier III datacenter in Hoofddorp

Dataplace opent zesde Tier III datacenter in Hoofddorp image

Dataplace, exploitant van carrier neutrale datacenters in Nederland, heeft de deuren geopend van een zesde Tier III datacenter, in Hoofddorp. Het gloednieuwe datacenter is volledig 2N gebouwd en voorzien van de nieuwste bewezen technieken op het gebied van continuïteit, veiligheid en duurzaamheid zo meldt Dataplace.

Het nieuwe datacenter aan de Parellaan in Hoofddorp, is sinds 1 mei jl. volledig operationeel. Met een gebouwoppervlakte van circa 4.500 m2 en een netto datacenteroppervlakte van 2.000 m2 biedt Dataplace nu ook in de metropool Amsterdam kwalitatief hoogwaardige datacenterdienstverlening. Door de ligging is Dataplace zowel voor nationale als internationale organisaties een interessante partner aldus Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “De bedrijvigheid in de metropool Amsterdam groeit nog altijd in hoog tempo, en daarmee de vraag naar colocatie dienstverlening. We zijn verheugd dat we nu in staat zijn om vanuit deze splinternieuwe locatie datacenteroplossingen in deze regio te kunnen bieden. Dataplace is een landelijke speler, die met de opening van dit zesde datacenter op deze locatie ook haar internationale profiel versterkt, uiteraard met behoud van ons regionale, persoonlijke karakter en sterke klantgerichtheid.”

Jan Bonke, Manager Operations van Dataplace: “Het design van de technische installaties hebben wij vanuit onze eigen expertise en ervaring in-house ontwikkeld. Onze engineers zijn tot een 2N oplossing gekomen die een volledig gescheiden A & B voeding biedt. Dit ontwerp sluit volledig aan bij de wensen en behoeften die de markt op dit moment stelt aan een hypermodern datacenter.”

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “Met deze uitbreiding beschikt Eurofiber in Nederland over een nationale cloud infrastructuur, en daarmee over een perfect aanbod voor zowel nationale als internationale spelers. Dit is opnieuw een mooie mijlpaal voor Dataplace en daarmee voor Eurofiber, in lijn met onze groeiambitie binnen Europa. Onlangs namen we daarom ook Eura DC, een exploitant van twee datacenters in Frankrijk, over. Onze digitale infrastructuur bestaat thans uit acht hypermoderne datacenters en 36.000 kilometer glasvezelnetwerk.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024