Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2020

Cloud communicatieplatform aanbieder migreert naar Oracle Cloud Infrastructure

Cloud communicatieplatform 8x8 kiest Oracle Cloud Infrastructure om haar veilige Jitsi.org en 8x8 online vergaderservice. Oracle Cloud Infrastructure ondersteunt 8x8, wat het bedrijf in staat stelt verder te groeien.

Het aantal gebruikers van de platforms is explosief gestegen doordat online video-vergaderingen de afgelopen periode een standaard communicatiemiddel zijn geworden. De migratie van 8x8 naar Oracle levert prestatieverbeteringen, een groter wereldwijd bereik en kostenbesparingen tot 80% op de uitgaande netwerkkosten op.

"We zijn ontzettend trots bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en zorg professionals te helpen verbonden te blijven in deze uitdagende tijd. Naarmate de wereldwijde vraag naar ons videovergaderplatform exponentieel groeide, hadden we behoefte aan een partner die snel en kosteneffectief kan meeschalen met ons", zegt Vik Verma, CEO van 8x8. De keuze is gevallen op Oracle Cloud Infrastructure, waarbij volgens Verma onder meer de prijs-kwaliteit verhouding een belangrijke rol speelde. Ook ziet 8x8 kansen in de Oracle Cloud Marketplace.