Witold Kepinski - 17 mei 2020

Aura Aware start met productie van slimme afstandsmeters

Na een overweldigende start met meer dan 10.000 bestellingen binnen een maand, is de Nederlandse ontwikkelaar Aura Aware gestart met de productie van de slimme afstandsmeters. Door de samenwerking met het Eindhovens hightechbedrijf AME, kunnen er de komende tijd 200.000 Aura Awares geproduceerd worden om aan de wereldwijde vraag te voldoen. De Aura Aware is een interactief apparaat dat met licht- en geluidssignalen bezoekers waarschuwt die dichter dan 1,5 meter bij bijvoorbeeld een toonbank of hotelreceptie komen.

In een virtuele bijeenkomst voor pers en relaties, gaf Constantijn van Oranje het startsein voor de productie van de Aura Aware bij hightech bedrijf AME in Eindhoven. Met een druk op de knop vanaf het kantoor van Techleap in Amsterdam, werd een robot in gang gezet in de fabriek in Eindhoven die officieel het lintje doorknipte.

Het idee van de Aura Aware is afkomstig van softwarebedrijf TryLikes dat werd geholpen door de ondernemers achter het recruitment-platform Harver. TryLikes levert soft- en hardware systemen om klanttevredenheid te meten op de winkelvloer en ontwikkelde binnen drie weken een werkend model van de slimme afstandsmeter.

Aura Aware ontving binnen een maand 10.000 bestellingen van bedrijven over de wereld; van Nederland, Duitsland, tot de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten. Om aan de grote vraag te voldoen, slaat Aura Aware de handen ineen met hightechbedrijf AME. De samenwerking tussen Aura Aware en de elektronicaproducent resulteert in een nieuwe productielijn waar vanaf nu dagelijks duizenden Aura Awares van de band zullen rollen.

Janneke van den Heuvel, CEO Aura Aware: “We hebben in sneltreinvaart de technologie achter de Aura Aware ontwikkeld. Vervolgens zijn we overweldigd door de grote vraag van bedrijven die hun business weer op willen starten. We zijn dan ook heel blij dat de productie nu officieel van start is en we bedrijven wereldwijd kunnen helpen om op een veilige manier voor zowel medewerker als consument open te gaan.”

Slimme LIDAR-technologie

De Aura Aware waarschuwt als mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen. De slimme afstandsmeter maakt gebruik van een LIDAR-systeem wat ook bij zelfrijdende auto’s wordt toegepast. Meerdere sensoren scannen de ruimte en weten of het een mens is die toenadering zoekt. De Aura Aware licht rood op en waarschuwt mensen binnen de anderhalve meter met een geluidssignaal. Het apparaat helpt horeca, ziekenhuizen, winkels, retailers, hotels en andere bedrijven op een veilige manier afstand te bewaren tussen medewerkers en klanten of bezoekers.