Nutanix verrijkt functies in Hyperconverged Infrastructure software en AHV hypervisor

15-05-2020 | door: Redactie

Nutanix verrijkt functies in Hyperconverged Infrastructure software en AHV hypervisor

Nutanix, speler in enterprise cloud computing, kondigt verschillende nieuwe mogelijkheden aan in zijn Hyperconverged Infrastructure (HCI) software en AHV-hypervisor, om zo bedrijfskritische applicaties te beschermen en bedrijfscontinuïteit te garanderen in het geval van een mogelijke ramp. De nieuwe mogelijkheden omvatten geavanceerde automatisering voor het herstellen van applicaties en data, ondersteuning voor naadloze multi-site disaster recovery (DR), gesynchroniseerde replicatie voor werkzaamheden die op AHV draaien, en een bijna nihil dataverlies met ‘near sync’-replicatie voor recovery point objective (RPO) van ongeveer 20 seconden.

Bedrijfscontinuïteit is nu belangrijker dan ooit. Een sterk herstelbeleid en procedures zijn dus niet langer een ‘nice to have’, maar een must. Toch hebben sommige klanten die op zoek zijn naar sterke disaster recovery-plannen voor kritieke applicaties, geen andere keuze dan complexe, vaak verschillende technologieën in te zetten met gespecialiseerd ongoing beheer. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunende bedrijven van hulpdiensten. Dankzij de nieuwe functies in Nutanix HCI en AHV kunnen klanten met vertrouwen bedrijfskritische applicaties leveren, met aanzienlijk minder complexiteit en lagere managementoverhead. “Bedrijfscontinuïteit heeft een hoge prioriteit bij alle soorten organisaties ”, zegt Greg Smith, VP Product Marketing bij Nutanix. "De meeste bedrijven vertrouwen echter op maatwerk en handgemaakte DR-implementaties om zich te wapenen tegen systeembrede IT-storingen. Nutanix levert nu, in eigen beheer, geautomatiseerde, gebruiksvriendelijke oplossingen voor disaster recovery die gebouwd zijn om applicaties te leveren die altijd beschikbaar moeten zijn."

Nieuwe functies om de DR-inspanningen te vereenvoudigen en automatiseren zijn onder andere:

Multi-Site Disaster Recovery: Nutanix ondersteunt nu multi-site DR-ontwerpen, waardoor bedrijven snel kunnen herstellen van een gelijktijdige uitval van twee of meer datacenters, terwijl de applicaties en data beschikbaar blijven voor de gebruikers. Nutanix DR is vooral waardevol in gereguleerde sectoren zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg en noodhulpdiensten, waar organisaties ononderbroken service moeten leveren. Nutanix DR maakt gebruik van geavanceerde automatiseringstechnologie om de complexiteit van de DR-installatie en de voortdurende orkestratie te elimineren. Applicatieteams kunnen snel herstellen van ongeplande uitval of datacorruptie en configuraties instellen die voldoen aan de vele strenge compliance-eisen.

Unmatched Near Sync Disaster Recovery: Nutanix biedt nu de mogelijkheid tot ‘near-sync’ met een RPO van slechts ongeveer 20 seconden. Dat is een driemaal sneller vergeleken met zijn reeds vooroplopende technologie in de sector. Nutanix is de enige HCI-leverancier die een RPO van 20 seconden biedt.

Synchronous Data Replication for Nutanix AHV: De synchrone replicatie, of de bijna onmiddellijke replicatie van data tussen verschillende locaties, wordt nu op de Nutanix AHV-hypervisor ondersteund. AHV kan door klanten worden gebruikt om een zeer toegankelijke dienst te leveren voor hun belangrijkste workloads, zoals virtuele desktopinfrastructuur, databases en algemene servervirtualisatie.

DR-orchestratie met Runbooks: De nieuwste release geeft klanten meer flexibiliteit en controle over het end-to-end herstelproces, met meer gerichte controle om de DR-middelen te richten op getargete applicaties. “Onze enterprise-gebruikers verwachten een zero recovery point objective, die garandeert dat er geen dataverlies optreedt bij een failover door een uitval van een datacenter", zegt Delfim Da Costa, System and Infrastructure Manager bij Infomil, een IT-spin-off van een grote Europese retailer en een Nutanix-klant sinds 2015. "We zijn verheugd om gebruik te maken van de AHV-virtualisatie van Nutanix en de hoogst mogelijke SLA voor onze productie-workloads te kunnen handhaven.”

 

Terug naar nieuws overzicht