Witold Kepinski - 15 mei 2020

Red Hat en AWS introduceren Amazon Red Hat OpenShift

Red Hat en AWS introduceren Amazon Red Hat OpenShift image

Red Hat en AWS breiden hun samenwerking uit en introduceren Amazon Red Hat OpenShift, een gezamenlijk beheerde en ondersteunde AWS Enterprise Kubernetes-service.

Amazon Red Hat OpenShift zal een volledig beheerde dienst zijn waarmee IT-organisaties sneller applicaties kunnen bouwen en implementeren op basis van AWS met het Red Hat enterprise Kubernetes platform. Ze kunnen dezelfde tools en API’s gebruiken die ze gewend zijn. Ontwikkelaars kunnen hiermee containertoepassingen bouwen die integreren met de meer dan 170+ geïntegreerde AWS cloud-native services, wat de agility, innovatie en schaalbaarheid verbetert.

Door Red Hat's en AWS's decennialange kennis en ervaring op het gebied van enterprise IT te combineren in Amazon Red Hat OpenShift, worden IT-organisaties in staat gesteld cloud-native systemen te ontwikkelen met enterprise-grade beveiliging, die bovendien flexibel zijn, beter presteren en tegelijkertijd kostenefficiënter zijn.

Amazon Red Hat OpenShift biedt klanten de mogelijkheid om Red Hat OpenShift-clusters te lanceren, met het bijkomende voordeel van een AWS-geïntegreerde ervaring voor clustercreatie en -beheer, AWS Console-listing, een on-demand (uren)factureringsmodel, een enkele factuur voor AWS-implementaties en de mogelijkheid om contact op te nemen met AWS voor ondersteuning. 

Momenteel wordt een early access-programma van Amazon Red Hat OpenShift voorbereid. Voor meer informatie of om aan te melden voor de preview, ga naar: https://www.openshift.com/products/amazon-openshift/faq.