Veeam meldt toename in abonnementsboekingen

15-05-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Veeam meldt toename in abonnementsboekingen

Veeam Software, speler in back-upoplossingen voor Cloud Data Management, rapporteert over het eerste kwartaal van 2020 een groei in de jaarlijks terugkerende omzet van 21 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2019. Veeam telt nu meer dan 375.000 klanten en zegt succes te hebben met zijn abonnementsaanbod Veeam Universal License (VUL). Het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar nam toe met 97 procent, aldus Veeam. Exacte omzet en winstcijfers worden door het private bedrijf niet gegeven.

Daarnaast had Veeam volgens de meest recente IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 2H’19 in de tweede helft van 2019 van de vijf top-vendoren en qua marktgemiddelde de snelste omzetgroei, zowel sequentieel (9,8 procent) als jaar-op-jaar (20,5 procent). “Veeam heeft van oudsher vooropgelopen in de markt met innovatie en gebruiksgemak en dat breiden we nu al uit in 2020 door de grootste en succesvolste release in de geschiedenis van het bedrijf – Veeam Availability Suite v10 –, additionele nieuwe productreleases, bedrijfsgroei en uitbreiding van het aantal medewerkers”, zegt Bill Largent, Chief Executive Officer van Veeam. “Toch zijn de eerste paar maanden op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk voor ons allen geweest. Wij moeten op een andere manier werken en er zo voor zorgen dat de Veeam-community – medewerkers, partners en klanten – in deze periode veilig blijven. Ik ben erg trots op onze 4.300 medewerkers, nu we in deze uitdagende tijd toch gegroeid zijn en onze customer support geen enkele steek heeft laten vallen. Dit onderstreept niet alleen de behoefte aan businesscontinuïteit en dataprotectie, maar ook een sterke vraag naar de marktleidende oplossing van Veeam.”

Cruciaal voor het succes in het laatste kwartaal volgens Veeam was de recente lancering van een oplossing voor compleet datamanagement en -bescherming voor hybrid-cloudomgevingen: Veeam Availability Suite v10. Deze biedt meer dan 150 nieuwe features en uitbreidingen, waaronder moderne NAS-ondersteuning, Multi-VM Instant Recovery en betere bescherming tegen ransomware. Het aantal unieke downloads van v10 kwam in twee maanden sinds de brede beschikbaarheid al uit op meer dan 175.000.

“Naast v10 blijven ook Veeam Backup for Amazon Web Services (AWS), Veeam Backup for Microsoft Azure en Veeam Backup for Microsoft Office 365 bijdragen aan groei”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President Product Strategy van Veeam. “Ik ben erg enthousiast en overtuigd dat we in onze huidige positie marktaandeel blijven winnen en onze aanwezigheid in de grootzakelijke markt blijven versterken met aanvullende productlanceringen. De recente onderscheidingen van topanalisten versterken ons marktleidersmomentum nog verder binnen het veld van clouddatamanagement.”

"De datareplicatie- en beschermingsmarkt blijft zeer dynamisch, waarbij groei wordt gedreven door de inzet van hybrid-cloudomgevingen en complexere workloads. Door ondersteuning te bieden van AWS- en Microsoft Office 365-back-up en recovery blijft Veeam een indrukwekkende groei laten zien in deze kerngebieden”, zegt Phil Goodwin, research director van IDC. "Veeam zorgde voor groei door zich flexibel in nieuwe marktsegmenten te begeven en heeft daarvoor ook de mogelijkheden in 2020.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud