Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2020

T-Mobile ziet omzet uit mobiele diensten en vast internet stijgen

T-Mobile ziet omzet uit mobiele diensten en vast internet stijgen image

De omzet van T-Mobile uit mobiele diensten is met 5,5% gestegen ten opzichte van 2019. De omzet uit vast internet steeg met 5,6%. De telecomprovider noteerde een klant- en omzetgroei in alle segmenten met alle merken: T-Mobile, Tele2 en Ben. Het bedrijf voegde 67.000 nieuwe postpaid mobiele gebruikers toe aan het snelste en best geteste netwerk in Nederland en 14.000 nieuwe vaste klanten dit kwartaal.

Het eerste kwartaal laat groei zien in zowel mobiel als vast (jaar-op-jaar):

  • Het aantal mobiele klanten (SIM's) bedroeg 5,7 miljoen; het aantal vaste klanten bedroeg 632.000.
  • Het totaal aantal postpaid klanten is netto gestegen met +67k en het aantal vaste klanten met +14k.
  • Totale omzet €476 miljoen (+3,3%). Dit werd voornamelijk gedreven door mobiele (+5,5%) en vaste opbrengsten (+5,6%) en gedeeltelijk gecompenseerd door lagere opbrengsten uit mobiele telefonie (-3,2%).
  • EBITDA aangepast na lease jaar-over-jaar stijgt naar €136 miljoen (+10,6%): gedreven door commerciële groei en lagere indirecte kosten (-4,1%).

T-Mobile meldt op schema te liggen met het integratieproces en realiseert de synergiën als gevolg van de fusie met Tele2. Dit is in lijn met het plan.

'Geweldige resultaten geboekt'

Søren Abildgaard (foto), CEO T-Mobile Nederland: "Allereerst wil ik mijn waardering uitspreken voor onze eigen medewerkers en hoe zij vanuit huis heel hard werken om onze klanten de beste ervaring te geven ook tijdens deze coronacrisis. We hebben opnieuw geweldige resultaten geboekt en een sterk commercieel momentum behouden ondanks een licht negatieve impact van de corona-crisis in de laatste twee weken van maart als gevolg van de tijdelijke sluiting van onze winkels. Voor het tweede kwartaal op rij zijn wij de nummer twee in de mobiele markt. Onze resultaten laten zien dat we klanten blijven geven wat ze willen. Dit geldt met name voor ons immens populaire Unlimited-aanbod. Ik beschouw het als een compliment dat onze concurrenten dit aanbod proberen te kopiëren!”

Het is nog steeds T-Mobile’s missie om de markt voor vast internet en telefonie te doorbreken en klanten ook thuis van snel en betaalbaar internet te voorzien. In het eerste kwartaal kondigde het bedrijf de uitrol aan van een nieuw Fiber to the Home (FttH) project voor 100.000 huishoudens. T-Mobile zal ook voor dit nieuwe FttH-project een wholesalesaanbod doen dat een open access model mogelijk maakt. T-Mobile bepleit dit model overal in Nederland zodat iedereen toegang geeft tot supersnel internet.

Veiling van 700, 1400 en 2100mhz spectrum

Abildgaard: "Wat betreft het netwerk hebben we aangekondigd dat we deelnemen aan de komende veiling waar het 700, 1400 en 2100mhz spectrum zal worden geveild. T-Mobile verwerkt nu al bijna 50% van alle mobiele data in Nederland. Dat is meer dan al onze andere concurrenten. Wij zijn eigenaar van het best geteste mobiele netwerk in Nederland met de hoogste score ooit. Door ons netwerk voortdurend te verbeteren zorgen we ervoor dat we voldoende capaciteit hebben om het dataverkeer voor Unlimited-klanten, waarvan we verwachten dat ze exponentieel zullen blijven toenemen, te faciliteren. Daarmee maken we onze belofte waar om meer concurrentie op de Nederlandse telecommarkt te garanderen, zowel op mobiel als op vast.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024